Slaapkamer ruil!

Is jouw slaapkamer ook groter dan die van jouw kinderen?

In mijn geval wel. Mijn zoon heeft enkele jaren geleden de zolder geconfisqueerd en heeft zichzelf daarmee een enorme ruimte toegeëigend. Mijn dochter kreeg hierdoor een upgrade naar de op één na grootste slaapkamer, want in de grootste staat mijn bed. En in eerste instantie was ik die niet van plan om af te staan. Het is namelijk een unieke kamer met een puntdak en twee erkertjes, heel sfeervol……

En toch ben ik overstag gegaan. Voor mijn dochter is de slaapkamer niet alleen een plek om te slapen, maar ook om in te relaxen, te studeren en met haar vriendinnen te chillen.

Je kunt je voorstellen hoe haar reactie was, toen ik haar voorstelde om van kamer te ruilen!!

Plan van aanpak

Slaapkamer ruilen met kinderen - ouderslaapkamer

Voordat ik mijn dochter “blij” maakte met mijn voorstel, had ik natuurlijk de ruimte al opgemeten en uitgetekend. Anders zou ik haar moeten teleurstellen, wanneer mijn geliefde spullen niet in haar kamer zouden passen. Daarnaast wil ik het zo low-budget mogelijk houden!

Aan mijn slaapkamer hoeft qua basis niet veel gedaan te worden. Kleuren van de muur en behang zijn goedgekeurd door mijn dochter. Op de vloer ligt een prachtige oud-eiken (white-wash) visgraatvloer en ook die past volledig binnen de ideeën van mijn dochter.

Kortom in mijn kamer hoef ik niet heel veel te klussen.

In de kamer van mijn dochter ligt paars tapijt. Dit tapijt is nog perfect en de kleur vind ik ook mooi, dus ik besluit het te laten liggen. Op de muur zit overwegend paars behang met een druk patroon, waar ik graag afscheid van neem. Ik ben gek op de krijt muurverven! Je kan hiermee op een heel eenvoudige manier een betonlook creëren op de muur.

Behang in slaapkamer

Moodboards

En dan slaat de twijfel toe….! Past het paarse tapijt wel bij een grijze muur? Deze vraag krijg ik natuurlijk met enige regelmaat van een klant. Mijn antwoord hierop is altijd maak een moodboard! Hiermee kun je je een beeld vormen van de kleuren die je in je ruimte wilt verwerken. Ik verzamel heel vaak beelden op Pinterest. Door op kleur te zoeken en te bewaren in jouw persoonlijke map, maak je eigenlijk al een moodboard. Ik selecteer hier weer de beelden uit, die me het meest aanspreken en verwerk dat in een digitaal moodboard, die ik ook kan uitprinten voor een klant.

Moodboard slaapkamer paars-grijs

Ik vind de kleurcombinatie prachtig… mijn twijfels zijn weg. Ik ga mijn tekeningen en plan verder uitwerken.  Ik houd jullie op de hoogte!

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Bronfoto’s: Styling ID


Intresessante blog artikelen

» Graham & Brown viert 75-jarig bestaan
» Renovatie van een jaren 30 woning
» Beleef 'Toen was geluk heel gewoon' in de keuken
» Schitterende Dutch design tegels ‘Motto by Mosa’ voor het interieur
» Kerst met een vleugje goud

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen