pinterest
Tips voor het onderhouden van je tuinmeubelen

Tips voor het onderhouden van je tuinmeubelen

Als je een tuin of balkon hebt, is de kans groot dat je hier tuinmeubelen hebt staan. Niet gek, want hierdoor kun je er lekker zitten als het mooi weer is. Vergeet alleen niet dat je tuinmeubelen ook moet onderhouden. Helaas schiet dit er bij veel mensen nogal eens bij in. Zonde, want hierdoor heb je er mogelijk minder lang plezier van. Wij helpen je graag om dit te voorkomen. Daarom zetten we hier 4 tips voor tuinmeubelonderhoud op een rijtje.

1) Maak meubels regelmatig schoon

Wil je zo lang mogelijk genieten van je tuinmeubelen? Maak ze dan regelmatig schoon. Doe dit bij voorkeur aan het begin en het einde van het tuinseizoen. Hoe je tuinmeubelen schoonmaakt hangt af van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Bij kunststof tuinstoelen is het vaak al voldoende om er met een vochtig doekje overheen te gaan. Voeg eventueel wat groene zeep toe aan een emmer met lauwwarm water. Op deze manier verdwijnen ook hardnekkige vlekken van dit materiaal.

Houten tuinmeubelen schoonmaken kost wat meer tijd en moeite. Om te beginnen vul je een emmer met wat lauwwarm water. Voeg hier een scheutje groene zeep en wat soda of een speciale reiniger voor houten tuinmeubelen aan toe. Dompel hier een spons of zachte borstel in onder, ga hiermee over de meubelen heen en spoel ze af met een tuinslang. Laat de houten tuinmeubelen vervolgens goed drogen. Maak tuinmeubelen van hout nooit schoon met een hogedrukspuit.

2) Haal ze naar binnen

Sommige mensen laten hun tuinmeubelen het hele jaar door buiten staan. Doe je dit ook? Dan hebben ze behoorlijk veel te lijden. De meubelen worden dan immers blootgesteld aan weer en wind. Om ervoor te zorgen dat ze langer mooi blijven, kun je ze aan het einde van het tuinseizoen naar binnen halen. Zet ze bijvoorbeeld in een (tuin)schuur neer of breng ze naar zolder. Hierdoor blijven ze niet alleen droog, maar worden ze ook minder vies.

3) Koop een beschermhoes

Niet iedereen heeft ruimte om tuinmeubelen aan het einde van het tuinseizoen naar binnen te halen. In dat geval zit er niets anders op dan ze buiten te laten staan. Toch kun je ze ook dan nog steeds beschermen. Er zijn namelijk speciale hoezen te koop voor tuinmeubelen. Door je meubelen in de herfst en winter onder zo’n hoes op te bergen, blijven ze langer mooi. De hoes zorgt er immers voor dat de tuinmeubelen minder blootgesteld worden aan vocht.

4) Vergeet de kussens niet

Heb je tuinmeubelen met een kussen? Besteed dan ook aandacht aan onderhoud van de tuinkussens. De kussens kunnen immers vies worden als je ze intensief gebruikt. Maak ze daarom schoon. Soms kun je een vlek er met een natte doek uit krijgen, maar dat is niet altijd het geval. Kijk in dat geval of je (de hoes van) het tuinkussen in de wasmachine kunt doen. Haal de kussens bovendien naar binnen als het tuinseizoen achter de rug is. Als je dit telkens trouw doet, blijven ze langer mooi.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen