pinterest
Trendwatching!

Trendwatching!

Dinsdag 13 september was het weer zover “Stylistendag!” Een halfjaarlijks interieurstylistenevent tijdens de Vakbeurs in De Woonindustrie. Een goede gelegenheid om bij te praten met collega’s en meteen de laatste interieurtrends te spotten.

 

Afbeelding

 

Trendlezing Picturing the Future

De eerste presentatie die op het programma stond, was die van ROZENBROOD!
De lezing “Picturing the future: Easy living, digital life in 2025”, gaat over een dag uit het leven van de familie De Jong in het jaar 2025. Aan de hand van inspirerende beelden krijg je een indruk van het effect van toenemende digitalisering. Op een luchtige manier krijg je een kijkje in de toekomst.

 

Afbeelding

 

Volgens de trendwatchers zouden deze noviteiten in 2025 best mogelijk kunnen zijn, bijvoorbeeld:

-       Een hond die zichzelf uitlaat door middel van een headset

-       Een koelkast die bijhoud welke boodschappen gehaald moeten worden

-       Een 3D printer die onze pizza maakt

Het zou kunnen. Waar ik zeker in geloof is de snelle ontwikkeling op gebied van: Smart Living. In een “slim huis” staan allerlei huishoudelijke apparaten met elkaar in verbinding via internet. We zijn nu al op allerlei gebied online, straks kun je ook data delen met je huis. Het bestaat nu al: 'Connectivity' in de keuken, Slimme en op afstand bestuurbare Keukenapparaten, die al dan niet draadloos met elkaar verbonden zijn en via smartphone of tablet worden bediend.

Trends van nu!

Na de lunch ben ik samen met een collega verkoopstylist op zoek gegaan naar de trends van nu.

Groen, groener, groenst!

Dit najaar is de kleur groen helemaal hot. Je ziet het terug in meubels en accessoires. Vooral het legergroen doet het goed. Groene stoere planten in het interieur is nog steeds een trend. Groen, groener, groenst!

 

Afbeelding

Afbeelding

 

En voor degene die het handwerken opnieuw ontdekt hebben: dames (en heren) vooral door breien en macrameeën. Het mag, het is nog helemaal van nu!

 

Afbeelding

 

Afbeelding

 

Lezing: De geschiedenis van vastgoedstyling

Om de dag goed af te sluiten, ben ik ook nog naar een lezing van Ingrid van der Aa gegaan. Zij richtte in 2006 de Styling Concepts Group op, de overkoepelende organisatie voor het Trainings Centrum Vastgoedstyling en Woningpresentatie. Haar lezing ging over het belang van de verkoopstyling van een huis. Het verkoopbaar maken van een huis, door het opnieuw te stijlen. Dit levert een snellere verkoop en soms wordt het huis voor meer verkocht dan de eerste taxatie. Een bewezen feit, dat ook door de makelaars omarmd wordt.

Afbeelding

 

Afbeelding

 

Het was een leuke, leerzame dag. Vol inspiratie ben ik op huis aangegaan. Ik hoop dat ik die energie een beetje heb kunnen delen!

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Bronfoto’s: Styling ID en LNV

 

Bewaren

Bewaren

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen