pinterest
Vakantie in eigen huis

Vakantie in eigen huis

Hoppa! Telefoon uit, computer uit en de Ipad achter slot en grendel. Kom maar op met die latinmuziek. Als een oase wordt jouw woonkamer omgevormd met sfeervolle mediterrane klanken uit te speaker. Met je ogen dicht ben je echt even heel ver weg. Haal de vakantiesferen in huis!

Eeuwig vakantie, maar dan in eigen huis. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Je hoeft je niet altijd naar het buitenland te begeven. In eigen land is het net zo fijn. Waan je in het zonnige Zuiden door gebruik te maken van deze handige tips:

  • Werk in de koelkast. Vergeet de to-do lijst er maak er een don’t lijst van. Je hoeft nu even niets. Doe je zakentelefoon uit en….ontspan!
  • Een stapel boeken. Ontspannen. Hoe doe je dat? Door te doen wat je op vakantie ook doet. Lees je veel op vakantie? Plan dan even niets in en geef je over aan de woorden op papier. Heerlijk om even weg te dromen in een totaal andere wereld.
  • Louvredeuren. Een ruimte met louvredeuren brengt je meteen in een vakantiestemming. De lamellen op de panelen staan standaard open of licht gesloten. Hierdoor verspreid diffuus licht zich als een deken over de ruimte met deze binnendeuren.
  • Kralengordijn. Leef je uit en maak je eigen kralengordijn. Dit gordijn kan je prima voor je tuindeur hangen. Maak het zo bont als je wilt. Een leuke klus tijdens je vakantie en bovendien een praktisch item voor in de deuropening. Het houd vliegen tegen én je geeft de woning een mooi entree
  • Kleur in huis. Het warme zuiden haal je in huis door het gebruik van kleur. Veel kleur. Denk aan zomerse tinten in rood, oranje, roze en geel. Maak een Spaans paradijs van je woonkamer door te kiezen voor velours kussens in warme tinten voor op de bank, aardenwerken borden, gekleurd glas en natuurstenen tegels met een mediterrane print. Voor die typische vakantiegeur zorg je natuurlijk ook voor wierrook en kaarsen met jouw lievelingsgeur.
  • Bloeiende planten. Haal de natuur in huis en voeg groen toe. Citrusboompjes en palmen zijn planten die veel in het zuiden voorkomen, maar ze gedijen ook prima in Nederlands klimaat. Zet de planten eens niet in een pot en kies voor manden van gevlochten riet voor een echt vakantiesfeertje.
  • Fruitsmoothies. Als er één ding is waarbij je een instant zomers gevoel krijgt is dat het drinken van smoothies. Ze geven verkoeling en verfrissing en zijn heerlijk zoet. Steek parapluutje in het glas, leun achterover en geniet.
  • Een weelderige tuin. Botanische tuinen in het buitenland bezoeken hoeft niet, wanneer je je eigen tuin of balkon in tropische sferen zet. Zorg bijvoorbeeld voor een bamboe loungesetje waarin je kan ontspannen en plaats planten met lange bladeren, hangplanten en varens. Laat je kleine stadsjungle helemaal tot recht komen door mooie tuinposters en sfeervolle lampjes op te hangen en leg kleurige kussens op de tuinbank.
    Afbeelding
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen