pinterest
Vanuit huis werken? Maak het comfortabel met ergonomische inrichting

Vanuit huis werken? Maak het comfortabel met ergonomische inrichting

Thuiswerken is fijn, maar laten we eerlijk zijn, de keukentafel is niet bepaald de meest ideale plek om urenlang te werken. We nemen bijvoorbeeld vaak een onbewuste voorovergebogen houding aan, waardoor er veel druk op de nek en schouders komt. Gelukkig kan een goede ergonomische opstelling je fysieke en mentale welzijn verbeteren, zelfs vanuit huis! Omdat de juiste producten van belang zijn, delen we graag handige tips om je werkcomfort te verbeteren. 

Koop een ergonomisch bureau 

De keukentafel is niet de meest ideale plek om urenlang aan te werken. Je neemt dan een bepaalde werkhouding aan die veel druk legt op je lichaam. Voor een betere houding zou je een ergonomisch bureau kunnen nemen. Deze zijn handmatig verstelbaar zodat je het zo comfortabel mogelijk kunt instellen. Wist je dat er zelfs ergonomische muizen bestaan? Speciaal ontworpen om de onderarm meer ontspanning te geven. 

Een verstelbare bureaustoel  

Het is ook belangrijk dat je een bureaustoel hebt die je kunt verstellen. De opties zijn heel divers, maar zorgen er allemaal voor dat je tijdens het werken een actieve zithouding kunt aanhouden. Denk vooral aan de zithoogte en de armleggers! 

Wat is de beste plaats voor je beeldscherm? 

Als je achter een laptop werkt, krijg je sneller nek- en schouderklachten vanwege de voorovergebogen houding. We raden aan om je laptop of monitor op de juiste hoogte te plaatsen; met een rechte kijkrichting naar het beeldscherm kijken. Dit kan bijvoorbeeld met een laptopstandaard of een vaste monitorarm. Maak het af met een mechanisch toetsenbord, dat typen overigens ook een stuk fijner maakt. 

Blijf niet de hele dag zitten 

Ook al heb je een goed ingerichte werkplek, afwisseling van het zitten blijft belangrijk om klachten te voorkomen. Af en toe even staan of lopen doet wonderen. Waarom loop je tijdens je pauze niet even een blokje om of doe je een korte stofzuigsessie? Dit verhoogt ook de productiviteit doordat je je zinnen even op iets anders zet. Dan is een bureauverhoger helemaal ideaal, waarachter je staand kunt werken. 

Houd een vast ritme aan 

Hoewel thuiswerken flexibel is, kan het soms lastig zijn. Het scheiden van werk en privé wordt moeilijker waardoor de kans op afleiding groter is. Als je hier moeite mee hebt, kan een vast ritme je helpen. Hoe je dat indeelt, is volledig aan jezelf.

Ergonomisch inrichten van je werkplek zorgt voor ontspanning en comfortabel thuiswerken. Wie wil dat nu niet? 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen