pinterest
Verbouwen: een goed begin is het halve werk

Verbouwen: een goed begin is het halve werk

Het verbouwen van je huis is een hele tijdrovende, maar ook een hele leuke klus. Je gaat jouw plekkie nog meer jouw plekkie maken. Maar een verbouwing is niet iets waar je zomaar halsoverkop in kan vliegen. Een goede voorbereiding is cruciaal. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Inspectie

Voordat je met je huis aan de slag gaat is het verstandig om eerst een keuring uit te laten voeren door een bouwkundig specialist. Misschien is er bepaald achterstallig onderhoud of schade wat eerst gefikst moet worden voordat jij met grof geschud aan de gang kunt gaan. Door een bouwkundig specialist in te schakelen voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Wat ga je doen?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: wat ga je precies verbouwen en hoe ga je dat doen? Een beetje een open deur misschien, maar zorg dat je alle stappen in je aankomende verbouwproces op een rijtje hebt. Weet dus niet alleen wat het eindresultaat moet worden, maar ook exact alle stappen die nodig zijn om dat gewenste eindresultaat te realiseren en welke dingen je dus nodig gaat hebben.

Wanneer ga je het doen?

Wanneer je alle stappen helder op een rijtje hebt kun je ook een realistische tijdsinschatting maken. Hoeveel uren gaat jouw verbouwing ongeveer in beslag nemen? Bedenk bij jezelf hoeveel dagen, weken of maanden jij wilt dat jouw verbouwing ongeveer gaat duren en bepaal op welke dagen in de week jij gaat verbouwen. Doe je dat in de uurtjes na werk of juist alleen op vrije dagen? Houd er rekening mee dat je altijd voor verrassingen zult komen te staan en dat de kans groot is dat je verbouwing langer gaat duren dan gepland. Ga dus geen verre reizen plannen of andere deadlines stellen voor de verbouwing.

Wat is je budget?

Het kostenplaatje is ook zeker niet onbelangrijk. Je verbouwing gaat sowieso meer kosten dan je op voorhand denkt, dus neem onverwachte kosten mee in je begroting, voor dingen die kapotgaan of die je verkeerd aanpakt en opnieuw moeten. Houd er ook rekening mee dat je wellicht niet alles zelf kunt en in sommige gevallen dus een professional zult moeten inhuren. Dit soort dingen kunnen het budget natuurlijk flink opkrikken. Een verbouwing is niet iets waar je aan moet beginnen als je krap bij de kas zit. Kortom: verbouwen is heerlijk, maar het vergt wel de juiste voorbereiding. Gelukkig is een goed begin al het halve werk!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen