pinterest
Voor elk interieur een gietvloer

Voor elk interieur een gietvloer

Bij een gietvloer denk je misschien aan een hoogglanzende vloer met een kille uitstraling die vooral mooi tot zijn recht komt in dure kantoorpanden of winkels. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Gietvloeren bieden ontelbaar veel mogelijkheden en kunnen qua uiterlijk en eigenschappen helemaal op jouw interieur afgestemd worden.

Afbeelding

Polyurethaan gietvloer

De meest voorkomende gietvloer in woningen is de polyurethaan gietvloer. Polyurethaan is een licht elastische, soepele kunsthars, die na uitharding iets blijft meeveren. Een gietvloer van dit materiaal voelt daarom prettig aan en is geluiddempend. Ook neemt de vloer omgevingswarmte makkelijk op, waardoor het niet koud of kil aanvoelt. De vloer is tot slot slechts 2 tot 3 millimeter dik, wat ervoor zorgt dat de warmte van vloerverwarming er snel in doordringt en zich gemakkelijk verspreidt.

Een gietvloer met kunsthars is in elke kleur te verkrijgen, kan zowel mat als hoogglanzend afgewerkt worden en is van een antisliplaag te voorzien. Door een tint en afwerking te kiezen die bij jouw stijl past, kan je de gietvloer elke gewenste uitstraling geven.

Afbeelding

Microcement vloer

De microcement vloer is een unieke gietvloer die met geen ander type gietvloer te vergelijken is. Het materiaal bestaat uit een soort kalkcement, kunsthars en minerale pigmenten, en het moet met de hand worden uitgesmeerd. Hierbij kan naar wens textuur worden aangebracht. Een verfijnde, gladde afwerking heeft dezelfde strakke uitstraling als die van een polyurethaan gietvloer; een grove textuur zorgt voor een authentiek, natuurlijk uiterlijk. Die laatste optie zorgt ervoor dat het materiaal minder industrieel oogt dan we van gietvloeren gewend zijn.

Het mooie van microcement is dat het ook op wanden, trappen en zelfs plafonds, meubels of het keukenblad kan worden aangebracht. Zo kun je veel eenheid in je interieur creëren. Het materiaal is vloeistofdicht en stof- en vuilwerend en kan met mat of glanzend vernis worden afgewerkt. Er bestaat zelfs een metallic verf voor microcement!

Pandomovloer

Ook de pandomovloer is een cementgebonden gietvloer. Wit cement vormt de basis van dit materiaal. Kenmerkend voor een pandomovloer is dat het door de lichte kleurschakeringen in het materiaal aan natuursteen doet denken. Hou je van steen of tegels op de vloer, dan is dit type gietvloer dus wellicht iets voor jou.

Voor de pandomovloer is een vormvaste ondergrond noodzakelijk. Het kan bijvoorbeeld uitstekend over een bestaande tegelvloer heen gelegd worden. Bij https://www.gietvloerrotterdam.nl/ word je van een uitgebreid advies voorzien wat betreft kleurkeuze en afwerkingsmogelijkheden. 

Siergrindvloer

Voor wie van een natuurlijke uitstraling en een oppervlak met structuur houdt, is er tot slot de siergrindvloer. Deze vloer bestaat uit een mengsel van een siergrind en hars, waarbij jij de kleuren en korrelgrootte van het grind bepaalt. De textuur van de siergrindvloer geeft het geheel een natuurlijke uitstraling en door de kleurkeuze past het altijd perfect bij jouw interieur.

Een belangrijk voordeel van de siergrindvloer is dat hij op vrijwel elke ondergrond aangebracht kan worden. Het materiaal is namelijk gemakkelijk te egaliseren en heeft alleen een primer nodig. Bij Gietvloer-gietvloeren.nl heb je bovendien de optie vloerverwarming in de vloer te laten verwerken. De open structuur van het siergrind zorgt ervoor dat warmte zich efficiënt verspreid, waardoor de verwarming van de vloer heel rendabel is.

Hoe jij je huis ook hebt ingericht, er is ongetwijfeld een type gietvloer dat bij jou past. De voordelige eigenschappen van de verschillende materialen maken gietvloeren niet alleen mooi, maar ook praktisch, duurzaam en rendabel.

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen