pinterest

Waarde van je woning verhogen? Handige tips

Door je woning te renoveren en onderhouden, blijft de waarde van het huis behouden. Of kan de waarde zelfs stijgen, wat natuurlijk een nog beter uitgangspunt is! Dit is belangrijk als je je woning, binnenkort of op een later moment, wilt verkopen. Maar hoe zorg je er nu voor dat de waarde stijgt? Dat kan op een heleboel manieren, zoals je leest in dit artikel.

Knap de woning op

Na verloop van tijd gaat de staat van een woning achteruit. Er is sprake van verval of slijtage, of bepaalde onderdelen gaan kapot. Dat hoort er nu eenmaal bij. Daarom is het verstandig om je woning op te knappen, bij de onderdelen waar dit nodig is. Houd dit in ieder geval goed in de gaten. Je kunt ook een plan opstellen, waarmee je stukje bij beetje je huis onderhoudt en weer nieuw leven inblaast. Een belangrijk onderdeel om aan te denken? Kozijnen, met name van hout, kunnen na verloop van tijd slijten. Knap dit op met overzet kozijnen, zodat het weer een flinke periode mee kan. Houd ook onder andere het dak, de muren, de vloeren en de deuren in de gaten. Dit vormt als het ware de basis van je woning, wat in een goede staat moet zijn om de waarde gelijk te houden of te laten stijgen.

Keuken en badkamer

Potentiële kopers hechten veel waarde aan de keuken en badkamer in een woning. Het is daarom zeker interessant om deze ruimtes op te knappen. Plaats een (gedeeltelijk) nieuwe keuken of badkamer, als je hier de mogelijkheid toe hebt. Houd daarbij meteen rekening met een stukje stijl. Zo is het verstandig om een moderne, maar tegelijkertijd tijdloze stijl aan te houden. Dit valt immers bij zoveel mogelijk mensen in de smaak! Ga liever niet voor een te uitgesproken stijl, want dit kan mensen juist afschrikken. Je kunt dit eventueel afstemmen met een keuken- of badkamerexpert. Neem trouwens de gehele afwerking mee, om voor een gerenoveerd totaalplaatje te zorgen. Plaats ook nieuwe kunststof kozijnen in de keuken of badkamer, zodat ook dit onderdeel helemaal naar wens is.

Woning uitbreiden

De waarde van de woning stijgt ook als je de woning uitbreidt. Overweeg daarom om een uitbouw te laten plaatsen. Je kunt denken aan een uitbouw aan de woonkamer, zodat de woonkamer groter wordt. Het ligt wel een beetje aan de tuin die bij het huis zit. Is de tuin al vrij klein? Dan is dit niet altijd een ideale optie, aangezien veel potentiële kopers ook op zoek zijn naar een prettige tuin bij het huis. Een ander idee is een uitbouw aan de bovenkant van de woning. Wellicht is het een mogelijkheid om een extra verdieping op het huis te plaatsen. Vooral als er nu maar een verdieping op het huis zit, kan dit een interessante optie zijn. Een extra slaapkamer, of zelfs meerdere extra slaapkamers, maken het huis immers weer meer waard. 

Energielabel verbeteren

Steeds meer potentiële kopers kijken naar het energielabel van een woning. Dit label zegt iets over de energiezuinigheid van het huis. Het loopt van A++++ (meest zuinig) tot en met G (minst zuinig). Je hebt zo’n label nodig als je je huis gaat verkopen. En dan kan het label maar beter zo groen mogelijk zijn. Je kunt het energielabel op verschillende manieren verbeteren, zodat de woning aantrekkelijker wordt om te kopen. Denk eraan om je woning te isoleren, bij de muren, de vloeren of het dak. Vervang enkel glas met dubbel glas, of nog liever: HR-glas. Installeer een energiezuinig verwarmingssysteem, met een slimme thermostaat. Ook het plaatsen van zonnepanelen op de woning zorgt voor een gunstiger energielabel. Zoek uit wat in jouw woning de opties zijn. 

Algemene indruk

De laatste tip die we met je willen delen: zorg voor een goede algemene indruk. Je wilt dat potentiële kopers je woning binnenstappen en meteen het gevoel hebben dat het goed zit. En dat ze dus in jouw woning willen wonen! Houd het huis netjes en ruim het op. Denk daarbij zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de woning. Het helpt bijvoorbeeld ook mee als je tuin er netjes uitziet. Juist dit soort details kunnen het laatste zetje geven om kopers te overtuigen.

Het opknappen van je woning vraagt om een investering, maar levert uiteindelijk al gauw meer op. Welke van de bovenstaande stappen spreekt jou aan?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen