pinterest
Wat kost een nieuwe keuken?

Wat kost een nieuwe keuken?

Het kopen van een nieuwe keuken doe je niet iedere dag, het is immers een grote en ingrijpende aankoop. Maar hoeveel kost een nieuwe keuken eigenlijk? We snappen dat je het lastig vindt om daar een inschatting voor te maken. We hebben daarom de kosten van een nieuwe keuken voor je op een rijtje gezet. Zo weet je wat je kunt verwachten wanneer je een keuken gaat kopen.

Kosten van de materialen

Een keuken bestaat uit verschillende elementen, waaronder de fronten en het werkblad. Deze materialen vormen dan ook een deel van de kosten. Zo is een kunststoffen werkblad vaak goedkoper dan een werkblad van natuursteen. Dit is een natuurproduct waar veel meer bewerkt aan moet worden dan een kunststof werkblad. Ook bij fronten kunnen de kosten erg uiteenlopen. Ga je bijvoorbeeld massief eiken fronten of kies je voor kunststof. Je kunt hierbij uitgaan van een prijsverschil rond de €1000 en €2000.

Nieuwe keukenapparatuur

Keukenapparatuur is er in alle soorten, maten, designs en met verschillende functies. De prijzen daarvan lopen dan ook erg uiteen. Wanneer je bijvoorbeeld voor een simpele bakoven kiest ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je voor een luxe stoomoven van een A-merk gaat. Voordat je de keuken gaat samenstellen is het aan te raden om voor jezelf je wensen in kaart te brengen. Op deze manier kun je bepalen welke functies de apparaten moeten hebben en welke apparaten dus aan je behoeften voldoet.

Keukenaccessoires

Naast de materialen en keukenapparatuur, zijn er ook nog verschillende keukenaccessoires die je toevoegt aan je keuken. Denk bijvoorbeeld aan de spoelbak, kraan en eventuele grepen of greeplijsten. Nu is het niet zo dat wanneer je voor greeploos kiest je goedkoper uit bent, vaak zijn greeploze fronten namelijk net wat prijziger dan de combinatie van het front en de greep. De prijs van een spoelbak ligt gemiddeld tussen de €250 en €500 en is afhankelijk van de kleur en design dat je kiest. Ook de prijsverschillen van kranen zijn niet erg groot, meestal kun je van een gemiddelde van €275 uitgaan. Wanneer je voor een kokendwaterkraan kiest, is dit wel een stuk prijziger.

Montage van de keuken

Naast de kosten van de keuken zelf, moet je ook nog rekening houden met eventuele montage kosten. Het monteren van een nieuwe keuken is best lastig, dus vaak wordt ervoor gekozen dit uit te besteden. De kosten ervan variëren erg en zijn afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten. Je kunt gemiddeld uitgaan van een prijs van €1500. Dit gaat dan alleen om het monteren van de keuken en het aansluiten van de apparatuur. Daar kunnen nog kosten van voorbereidende werkzaamheden bijkomen.

Het totaalplaatje

We hebben nu van ieder onderdeel van de keuken besproken en daarbij omschreven aan welke kosten je ongeveer kunt denken. Je kunt hiervan het gemiddelde nemen en dit bij elkaar optellen, dan heb je dus de gemiddelde kosten van een nieuwe keuken. Maar misschien weet je wel dat je voor dure keukenapparatuur wil gaan en voor wat goedkopere materialen. Dan kun je voor jezelf een range bepalen van de kosten. Voor de gemiddelde keuken kun je uitgaan van een bedrag tussen de €8.500 en €13.500.

Vraag om advies

Wanneer je wil weten wat de kosten van je nieuwe keuken gaan worden, kun je ook altijd een afspraak maken bij een keukenwinkel. Vaak worden je wensen dan in kaart gebracht en besproken wat de mogelijkheden zijn. De adviseurs van een keukenwinkel kunnen je dan precies vertellen wat je nieuwe keuken gaat kosten en weet je direct waar je aan toe bent.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen