pinterest
Welke woonverzekeringen moet je als huiseigenaar afsluiten?

Welke woonverzekeringen moet je als huiseigenaar afsluiten?

Voor veel mensen is de aankoop van een huis de grootste uitgave die zij ooit doen. Het is daarom opvallend dat een groot deel van deze mensen vervolgens vergeet om de woning van goede woonverzekeringen te voorzien. Zolang je niet geconfronteerd wordt met ongelukken, denk bijvoorbeeld aan een woningbrand, lijkt het alsof je niets gemist hebt. Loop je echter een keer forse schade op omdat je een brandje in je woning hebt gehad, dan zul meteen spijt hebben dat je geen woonverzekering hebt afgesloten. Vandaar dat wij je laten zien wat het voordeel is van een goede woonverzekering en waarom je deze eigenlijk altijd zou moeten afsluiten.

Wat heb je nodig?

Als we het hebben over woonverzekeringen, dan hebben we het over twee opties. De eerste optie is enkel interessant voor woningeigenaren. De opstalverzekering Univé is bedoeld om de schade die je aan je pand oploopt, te vergoeden. In het voorbeeld van de brand, zal er namelijk ook zeker schade ontstaan aan je pand zelf. Deze schade moet ook hersteld worden, denk bijvoorbeeld aan het reinigen van de muren, het schilderen van de plafonds zodat ze weer spierwit zijn of het vervangen van de vloer. Dergelijke kostenposten vallen onder je opstalverzekering. Omdat juist deze kosten heel snel kunnen oplopen, kan het altijd uit om een opstalverzekering af te sluiten. Maar, met alleen een opstalverzekering ben je er nog niet. Wij raden je namelijk ook sterk aan om een inboedelverzekering te nemen.

De inboedelverzekering

De tweede woonverzekering is de inboedelverzekering. Deze verzekering is interessant voor iedereen, ongeacht of je een huis huurt of een woning gekocht hebt. Met de inboedelverzekering zijn namelijk al je spullen verzekerd. In het geval er brand is geweest in je woning, kun je de schade aan je spullen laten herstellen of je kunt nieuwe spullen kopen wanneer de oude echt verwoest zijn. Door zowel voor een opstal- alsook voor een inboedelverzekering te kiezen, kun je er zeker van zijn dat rampen, zoals een brand, op de juiste manier afgehandeld kunnen worden. Wanneer je alle kosten zelf zou moeten ophoesten, zal dat een forse aanslag zijn op je financiële buffer, als je deze al hebt. Voor eenieder die deze buffer wel heeft, is het zonde om die te gebruiken om schade te herstellen. Ook om die reden is het dus beter om een goede verzekering af te sluiten.

Profiteer van korting

Een verzekering is een goede investering in je woning. Je koopt als het ware een groot risico af. Mocht er ooit schade ontstaan aan je inboedel of aan je pand, dan zul je jezelf eeuwig dankbaar zijn voor het feit dat je een pakket woonverzekeringen hebt afgesloten. Kijk daarom even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om te kijken hoe je vandaag nog deze polissen kunt afsluiten. Bij de meeste aanbieders kun je profiteren van pakketkorting wanneer je meerdere polissen afsluit. Dit betekent dat je meer risico’s uitbant, terwijl je er minder voor betaalt. Wie kan daar ‘nee’ tegen zeggen?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen