pinterest
Zachte pastelkleuren in huis geven zomers effect

Zachte pastelkleuren in huis geven zomers effect

Nu de zon zich buiten weer volop laat zien, wordt het tijd om ook de zon in huis te halen. Weg met de donkere, warme kleuren. Wij kiezen deze zomer voor heerlijke zachte pasteltinten.

Afbeelding

Pastelkleur

Een pastelkleur is een zachte, lichte kleur. In een babykamer wordt vaak zachtblauw of –roze gebruikt, om het geslacht van het kindje te benadrukken. Maar wist je dat er van bijna iedere kleur wel een pastelversie bestaat?

Afbeelding

Foto: Amazona Krijtverf & Kalkwas

Woonkamer

In de woonkamer is een combinatie van pastel met een neutrale basis zoals grijs of wit een fantastische mix. Door de basis rustig te houden, nodigt het juist uit om kleur toe te voegen.

Misschien voor sommigen gewaagd maar wanneer je een meubel kiest in een mooie pasteltint, krijgt de ruimte direct sfeer en vorm je een echte eyecatcher. Wat dacht je van het zelf restylen van een meubel in een mooie pasteltint? Met krijtverf is dat klusje snel geklaard en heb je direct een zomerse sfeer in huis.

Afbeelding

Slaapkamer

In de slaapkamer is het nog veel makkelijker om een pastel statement te maken. Hiervoor hoef je alleen maar het beddengoed te vervangen. Wil je een fijne kleurexplosie op het bed. Vul dan de kleur van jouw dekbed aan met extra kussens in diverse pasteltinten.

Afbeelding

Foto: Keller Keukens

Keuken

Ook in keukens vinden we de pasteltint terug. Kies je voor een complete pastellook of voor een accent in de vorm van keukenapparatuur. Bij de laatste keuze ben je natuurlijk flexibel in het meegaan van kleurtrends in de diverse jaargetijden. Het is maar waar jij voor kiest.

Afbeelding

Foto: Villeroy & Boch

Badkamer

Ook badkamers gaan mee in de pastel trend. Je vindt deze zachte kleuren terug in tegels, maar ook wastafels of baden. Ook hier kan je het eenvoudig toepassen in de vorm van zeepjes, handdoeken, kleedjes en andere accessoires.

Afbeelding

Foto: Little Green

Wil je nog meer interieur inspiratie opdoen? Vraag dan hier de gratis interieur inspiratieboeken aan.

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen