pinterest
Zo richt je jouw woning ideaal in voor deze huisdieren

Zo richt je jouw woning ideaal in voor deze huisdieren

Een huis is pas echt een thuis als het perfect is afgestemd op alle bewoners, inclusief de harige en pluizige huisgenoten. Tijdens het inrichten van je woning is het daarom belangrijk om ook te letten op de behoeften van je huisdier, zonder dat het ten koste gaat van je interieur. Gelukkig kan dat. Lees snel verder. Wij vertellen je hoe je je huis gezellig inricht en toch rekening houdt met een extra inwoner! 

Katten

Katten houden er vooral van om te klimmen en vrijuit te kunnen spelen. Zorg er dus voor dat je voldoende, maar veilige klimmogelijkheden hebt. Daarnaast observeren ze graag wat er allemaal voor de deur gebeurt. Een ruime vensterbank voor het raam kan dus geen kwaad.

Zorg ook voor knusse plekjes waar ze zich hun vele dutjes kunnen doen. Leg leuke kussens op de bank. Zorg er wel voor dat je deze makkelijk kunt afnemen om alle kattenharen tegen te gaan. Onthoud dat katten hun nagels graag vijlen aan je meubels. Dit is erg zonde van het mooie meubilair dat je hebt uitgezocht. Zet daarom ook een katten krabpaal neer om dit tegen te gaan.

Honden

Voor een hond is het belangrijk om zich soms even terug te trekken. Daarom kun je een hondenkussen kopen bij Petsplace. Deze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Er is dus ongetwijfeld een kussen die perfect past bij jouw interieur. Daarnaast zijn het hele nieuwsgierige dieren en gaan ze graag op avontuur. Houd gevaarlijke voorwerpen, zoals elektrische snoeren of kleine voorwerpen dus hoog en ver van ze weg. Berg eten daarom ook goed op. Zorg vooral voor genoeg ruimte zodat ze goed kunnen spelen en niks omstoten. 

Knaagdieren

Ook dieren als hamsters, cavia’s, konijnen en ratten hebben genoeg behoeften. Natuurlijk heb je een kooi nodig. Ga voor een ruime kooi met voldoende ventilatie. Creëer verschillende plekjes waarin ze zich kunnen nestelen en zorg er voldoende ruimte is om rond te rennen. Dit kun je doen met wielen of tunnels. Gelukkig bestaan ook kooien in vrijwel elke kleur. Laat ze eens in de zoveel tijd rondlopen in je woning. Zorg er dan wel voor dat alles goed opgeborgen is. Leg knaagmateriaal neer zodat ze gevaarlijke kabels en tafelpoten overslaan. 

Zo, nu kun jij jouw huis voor elk huisdier perfect inrichten. Katten, honden en knaagdieren hebben allemaal andere behoeften. Let daar dus op. Zo voelen ook zij zich veilig en op hun gemak in jouw gezellige woning! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen