pinterest
Zorg voor meer wooncomfort in huis met deze 5 tips

Zorg voor meer wooncomfort in huis met deze 5 tips

Wanneer je in de afgelopen jaren een koophuis hebt zien te bemachtigen, dan mag je eigenlijk al heel tevreden zijn. Ook nu is het voor vele starters nog lastig om aan een woning te komen vanwege de stijgende rente. Als je nu tevreden bent met je huidige koophuis dan moet je vooral blijven waar je zit. Dat betekent niet dat je wat aanpassingen kunt doen in de woning om te zorgen voor een stuk hoger comfort. Dat kan al zitten in kleine dingen zoals de juiste accessoires, maar dit kunnen ook iets grotere projecten zijn. Deze 5 tips zorgen voor een hoger wooncomfort en een fijne verzorgde woning. 

Isolatie

Je huis isoleren zorgt voor meer wooncomfort. Vanwege de huidige gas- en energieprijzen heb je dit waarschijnlijk de afgelopen tijd al vaak voorbij zien komen. Maar omdat het zo’n belangrijke factor is, zetten we hem hier toch nog eens op het lijstje. Door vloeren, muren en daken te isoleren houd je de warmte binnen en is je woning in de winter een stuk warmer en in de zomer blijft het beter koel. Houd wel altijd in je achterhoofd dat je huis ook voldoende geventileerd moet worden. Dit is belangrijk voor goede luchtkwaliteit en om vochtproblemen te voorkomen. Dit kan door middel van een speciaal luchtrooster of mechanische ventilatie. Ook kun je regelmatig ramen en deuren tegen elkaar open zetten. In de winter is dit overdag natuurlijk niet heel prettig vanwege de kou die dan naar binnenkomt en de warmte die verloren gaat. Je kunt dan bijvoorbeeld op het moment dat je ‘s nachts in bed ligt een raampje open zetten en deze in de ochtend weer dichtdoen. 

De trap in een nieuw jasje

Meer wooncomfort in huis en een meer verzorgd uiterlijk? Kijk dan eens of je trap niet toevallig toe is aan aan renovatie. Grote kans dat de trap er na heel wat jaren oud en versleten uitziet. Hij wordt dan ook intensief gebruik, zeker als je met een groot gezin in één huis woont. De trap renoveren draagt bij aan een hogere mate van wooncomfort. Wanneer huisgenoten over de trap lopen heb je daar een stuk minder last van dankzij geluiddempende kwaliteiten. Geen last meer dus van over de trap rennende tieners of stampende voeten. De trap is voor zeer lange tijd lekker onderhoudsvrij en ziet er weer helemaal netjes en verzorgd uit. 

Een goede akoestiek

Een goede akoestiek is in sommige huizen een uitdaging. Vooral bij nieuwbouwhuizen is dit nog wel eens een probleem, omdat de wanden en vloeren vaak heel strak zijn. Hierdoor weerkaatst het geluid van alle kanten en dat zorgt voor een slechte akoestiek. Gesprekken zijn moeilijker te volgen en het kan vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo krijg je bijvoorbeeld snel hoofdpijn of concentratieproblemen. Je wooncomfort wordt hiermee aanzienlijk verlaagd, want het is niet prettig wonen in een huis waar je gezondheidsklachten kunt oplopen. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om de akoestiek te verbeteren. Je moet ervoor zorgen dat je grote oppervlaktes onderbreekt. Hang een (akoestisch) wandpaneel aan de muur en plaats altijd raamdecoratie. Kies voor stoffen meubels en bijvoorbeeld kleden op de vloer om het geluid te absorberen. Ook kan het helpen een grotere ruimte op de delen door hoekjes te creëren. 

Nooit meer koude voeten met vloerverwarming

Nooit meer koude voeten dankzij vloerverwarming, het kan. Een koude vloer kan erg onaangenaam aanvoelen, zeker in de winter. Een goed paar sloffen kan dan al wat helpen, maar je kunt nog beter kiezen voor vloerverwarming. Deze verspreidt de warmte gelijkmatig door de ruimte en is ook nog eens een duurzamere keuze. Bovendien kunnen lelijke radiatoren worden verwijderd, waardoor je én meer leefruimte hebt en het ziet er ook nog eens beter uit. 

Sfeervol met een persoonlijke touch

Een comfortabel huis is een huis waar je je thuis voelt. Dit zit hem niet alleen in zaken als isolatie en goede akoestiek. Maak van je huis een plek waar jij je op je gemak voelt. Dit kun je doen door een persoonlijke touch mee te geven aan je interieur. Denk hierbij aan items met een mooie herinnering, sfeervolle verlichting of een fijne leeshoek met loveseat waar je in weg kunt kruipen. Laat je niet te veel leiden door trends, maar kies waar jij je prettig bij voelt. Het is fijn als de woning netjes is, maar je mag ook vrolijke kindertekeningen ophangen of een rommelig hoekje maken, als jij daar blij van wordt. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen