pinterest
10 x creatief met zomerbloemen

10 x creatief met zomerbloemen

In de zomermaanden verandert de bloemenwinkel in een grote ‘snoepwinkel’. De zomerbloemen die je daar ziet worden stuk voor stuk met veel liefde en vakmanschap op de velden gekweekt. Iedere kweker heeft zijn eigen specialiteit. Voor de één zijn dat pioenen met enkele en dubbele bloemen, voor de ander zijn dat zonnebloemen, dahlia’s of gladiolen in felle kleuren. De gemene deler is dat ze allemaal zorgen voor een geweldig zomergevoel. Creëer daarom je eigen zomer met seizoensbloemen!

Kies maar uit

De keuze in zomerbloemen groot. Kies je voor stoere, ronde bloemen zoals zonnebloem of dahlia? Of ben je een liefhebber van luchtige bloemen zoals vrouwenmantel en lamsoor? En dan zijn er bloemen in de vorm van vrolijke rokjes en klokjes zoals Campanula en Lavatera. Met lupine heb je met één steel in een klap heel veel bloemetjes te pakken.

1. Zachtroze wolk

Foto10 x creatief met zomerbloemen

In mei barst de bloemenzomer los met de pioenrozen. Schik een boeket van zachtroze pioenen en roze Astilbe. De zachte tinten en de stoere pioenen in combinatie met de luchtige bloemen maken dit boeket zo mooi. Van 28 mei tot en met 10 juni 2016 worden bij veel bloemisten de zogenoemde Pioenweken gehouden.

2. Moestuinboeket

Foto10 x creatief met zomerbloemen

Dit zomerboeketje lijkt uit de eigen moestuin te komen, maar komt toch echt van de bloemist. Bloeiende munt, salie en lavendel zorgen voor de heerlijke geur en kleur. De mini-artisjok en edelweiss geven het boeketje ‘body’.

 

3. Via Gladiola

Foto10 x creatief met zomerbloemen

De gladiool is een zomerse bloem met lekker veel hoogte. Door verschillende kleuren met elkaar te mixen krijg je een extra feestelijke sfeer. De gladiool staat symbool voor kracht en overwinning en dat is wel heel toepasselijk voor alle deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse (van 19 tot en met 22 juli 2016). Daarmee kun je de helden op de Via Gladiola prima verwelkomen.

 4. In de kring

Foto10 x creatief met zomerbloemen

Kies de mooiste bloemen met heel veel bloemetjes aan een steel. Neem een ronde vaas, zet die in een schaal met water en zet de bloemen met lint of masking tape vast rond de vaas. Zorg dat ze met de voeten in het water staan. De solisten van deze mooie creatie: gladiool, ereprijs, vuurpijl, leeuwenbek en naald van Cleopatra.

 5. Op hoge poten

Foto10 x creatief met zomerbloemen

Bevestig mini-vaasjes met masking tape aan bamboestokken. Steek de stokken in de grond op een plek die je vanuit huis goed ziet en vul de vaasjes met luchtige bloemen zoals Saponaria, vrouwenmantel, akkerscherm en Gloriosa.

 6. Een feest

Foto10 x creatief met zomerbloemen

Zet dit boeket met alleen maar ronde bloemen op tafel en het is meteen een groot zomerfeest. Maak het nog feestelijker met glazen waarin je bloemen te water hebt gelaten. Dit weelderige boeket bestaat uit dahlia en zonnebloem, de diva’s onder de zomerbloemen, aangevuld met Scabiosa, Asclepias, Zinnia, zilverdistel en korenbloem.

 7. Botanisch stilleven

Foto10 x creatief met zomerbloemen

Creëer een botanisch stilleven met bloemen onder cloches, de trend van dit moment. Hier vormen de glazen stolpen het onderkomen van onder meer korenbloem, dahlia en artisjok.

8. In de rij

Foto10 x creatief met zomerbloemen

Zet een rij vaasjes voor het raam, vul ze met water en in elk een bloem. In deze vensterbank zijn dat bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals Campanula, witte Lavatera en oranje Sandersonia. Je kunt ze prima combineren met sierui en gentiaan. 

9. Op een dienblaadje

 Foto10 x creatief met zomerbloemen

Zet een dienblad vol verschillende vaasjes en vul ze met luchtige, bijna transparante bloemen. Hier zijn dat vrouwenmantel, lamsoor en Gloriosa.

10. Luchtacrobatiek

Foto10 x creatief met zomerbloemen

Bloemen als luchtacrobaten. Hang een lampenkapframes op, waaraan je vervolgens vaasjes hangt met bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals Campanula, Lavatera en Sandersonia en gentiaan.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen