pinterest
3 tips om jouw vloer mooi te houden

3 tips om jouw vloer mooi te houden

Ben jij een gelukkige bezitter van een nieuwe vloer? Dan ben je vast op zoek naar manieren om dit gevoel zo lang mogelijk vast te houden. In dit blogartikel geven we je drie handige tips om jouw vloer goed te onderhouden. Een vloer kan jouw woonkamer, keuken of slaapkamer maken of kraken. Een vloer is je veel waard, en daarom is het goed om deze te beschermen en te onderhouden. Wil jij weten hoe jij dat het beste doet? Lees dan snel verder.

1. Maak je vloer wekelijks schoon 

Dat je jouw vloer moet schoonmaken, klinkt misschien voor de hand liggend. Maar door je vloer wekelijks stof en vuil vrij te maken zorg je ervoor dat je vloer langer mooi blijft. Door vuil, zand en steentjes te verwijderen, voorkom je ongewenste krassen. Daarom raden we je aan om je vloer eens in de vijf dagen te vegen of stofzuigen. Let erop dat je hiervoor nooit een bezem met te harde haren gebruikt en zorg ervoor dat de wieltjes van je stofzuiger goed rollen. Je wilt natuurlijk niet dat slecht schoonmaakapparatuur krassen op je vloer geeft.

2. Let op bij het schuiven van je meubels

Ga jij je meubels verplaatsen, schuif deze dan nóóit! Door meubels te schuiven kan je de vloer namelijk flink beschadigen. Met eetkamerstoelen is schuiven bijna niet te voorkomen. Maar gelukkig is hier ook een oplossing voor: bevestig rubber doppen of meubelwielen onder je stoelen. Deze meubelglijders zorgen ervoor dat je geen krassen achterlaat bij het schuiven. Daarnaast zorgen ze voor geluidsdemping bij het schuiven. Win-win dus!

3. Kijk uit met vocht

Bezit jij een vloer van parket of laminaat? Dan wil je natuurlijk niet dat deze krom trekt. Daarom is het goed om te letten op de manier waarop je de vloer dweilt. Hierbij moet je de dweil altijd goed uitwringen en je vloer nooit te nat maken.

Naast het dweilen van je vloer is de temperatuur en de luchtvochtigheid in je huis belangrijk. De ideale omstandigheden zijn een luchtvochtigheid tussen de 60 en 70% en een temperatuur van rond de 20 graden.

Met deze 3 tips houd je je vloer goed bij en zorg je dat hij langer mooi blijft.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen