pinterest
3x slimme functies van een tuinhuisje

3x slimme functies van een tuinhuisje

We zien ze in steeds meer Hollandse tuinen terug: tuinhuisjes. Mensen kiezen er vaak voor om een tuinhuisje te laten plaatsen om extra opbergruimte te creëren. Daarvoor is een tuinhuis dan ook uiterst geschikt. Maar wist je dat je tuinhuisjes op verschillende manieren kunnen worden gebruikt? In dit artikel willen wij het met je hebben over drie verschillende redenen voor de aanschaf van een tuinhuisje. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Ideaal als opbergruimte

Zoals we al zeiden: veel mensen kiezen voor het plaatsen van een tuinhuisje omdat deze ideaal is als extra opbergruimte. We kennen het allemaal wel: een garage die zo vol staat dat je er haast niet meer doorheen kunt komen of fietsen die door gebrek aan ruimte maar in de achtertuin worden gezet, uiteraard in de hoop dat ze niet worden gestolen. In zulke gevallen biedt een tuinhuisje uiteraard een handige uitkomst. Deze plek leent zich - naast voor het plaatsen van fietsen - onder andere uitstekend voor de opslag van gereedschap, tuinmeubilair en speelgoed. Zo staan je spullen overdekt en omdat een tuinhuisje op slot kan, hoef je je geen zorgen te maken over eventuele diefstal.

Tuinhuisje met overkapping

Tuinhuisjes bestaan in verschillende soorten en maten, maar het tuinhuisje met overkapping is misschien wel onze favoriet! Door zo’n tuinhuisje met overkapping creëer je namelijk eenvoudig een beschutte en droge plek, waardoor je tijdens ieder weertype van je tuin kunt genieten. Afhankelijk van de ligging van je tuin ten opzichte van de zon is dit ook een handige manier om schaduw te creëren. Hierdoor is het de ideale plek om een tuin- of loungeset neer te zetten!

Gebruik het als hobbyruimte

Heb je een leuke hobby waar je ongestoord van wilt kunnen genieten? Een tuinhuisje kan ook prima dienen als plek voor jouw favoriete bezigheid! Denk bijvoorbeeld aan schilderen, knutselen of het componeren of luisteren van muziek! Ben je sportief? Dan kun je een tuinhuisje ook prima omtoveren tot je ‘persoonlijke sportschool’! Kortom: mogelijkheden genoeg! 

Ben je geïnspireerd geraakt of wil je meer informatie over tuinhuisjes? Op deze website vind je handige tips, lees je waar je aan moet denken bij het plaatsen van een tuinhuis en vind je bovendien een uitgebreid assortiment aan verschillende modellen. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen