pinterest
4 tips bij het kopen van een barbecue

4 tips bij het kopen van een barbecue

Het zonnetje laat zich al steeds vaker zien en de echte barbecue liefhebbers beginnen alweer kriebels te krijgen. Een nieuwe barbecue kopen is natuurlijk niet alleen hartstikke leuk; het geeft je ook alle mogelijkheid om precies de barbecue aan te schaffen waar je al jaren naar op zoek bent. Wil je dit jaar een nieuwe barbecue kopen, maar wil je het meteen goed aanpakken? Dan is het belangrijk om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. We geven je dan ook graag een aantal handige tips wanneer het gaat om een nieuwe barbecue kopen!

1. Gas of kolen?

Kies je voor een authentieke kool smaak, of ga je toch liever lekker makkelijk voor gas? Beide barbecues brengen zo hun eigen voor- en nadelen met zich mee. Hoewel een kolenbarbecue volgens de fervente barbecue liefhebbers voor de authentieke gerookte smaak zorgt, is een gasbarbecue een stuk makkelijker en efficiënter. Je hebt de gasbarbecue namelijk zo aangezet, uitgezet en vervolgens in een handomdraai schoongemaakt. Een kolenbarbecue geeft daarentegen dat authentieke barbecue gevoel; je weet wel, dat gevoel wanneer je gezellig samen om de barbecue zit en watertandend wacht tot het eten eindelijk klaar is.

2. Mogelijkheden tot schoonmaken

Het feit dat een kolen barbecue op kolen werkt, zorgt natuurlijk dat er flink wat rook vrijkomt. Je kleren gaan naar de rook ruiken, en ook de buren kunnen direct meegenieten. Het schoonmaken van de kolenbarbecue gaat dan ook wat minder makkelijk dan het schoonmaken van de gasbarbecue. Maar het is natuurlijk wel een karweitje dat er gewoon bij hoort!

3. Materialen en omstandigheden

Of je nu voor een gas- of kolen barbecue kiest; ze komen in allerlei soorten, maten en materialen. Welk materiaal je kiest hangt af van de omstandigheden waarin je de barbecue gebruikt. Wil je deze bijvoorbeeld gebruiken in je zomerkeuken, en mag de barbecue het hele jaar buiten blijven staan? Dan ga je op zoek naar specifieke materialen die weerbestendig zijn, en voorkom je materialen zoals hout. Mag de barbecue bij minder weer opgeslagen worden in een schuur? Dan hoef je minder kieskeurig te zijn.

4. Hoe ga je de barbecue gebruiken?

Als je de barbecue regelmatig gebruikt om het avondeten op te bereiden voor het hele gezin, de hele  familie of de vriendengroep, dan ga je natuurlijk op zoek naar een grotere barbecue. Gebruik je de barbecue vaker alleen of met zijn tweetjes, dan heb je niet direct een ontzettend groot exemplaar nodig.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen