pinterest
4 tips voor de wanddecoratie van je slaapkamer

4 tips voor de wanddecoratie van je slaapkamer

Van alle ruimten die we in huis decoreren, wordt de slaapkamer vaak vergeten. Met al die kledingstukken, kasten en andere rommeltjes is het nu eenmaal niet de makkelijkste ruimte om aan te pakken. Maar juist deze ruimte is ontzettend belangrijk; het is de plek waar je even helemaal tot rust zou moeten kunnen komen. En hoewel de vloeren misschien helemaal vol met kledingstukken liggen, kun je met de wanddecoratie wel alle kanten op. Doe wat inspiratie op en tover ook jouw slaapkamer in no-time om tot jouw heerlijke zen-ruimte.

Foto4 tips voor de wanddecoratie van je slaapkamer

1. Gebruik je mooiste foto’s

Hoewel het volgens de feng-shui niet wordt aangeraden om foto’s van kinderen en familie aan de muren van de slaapkamer te hangen, zijn zelfportretten, vakantiefoto’s of mooie kiekjes van de natuur wel helemaal prima. Laat een mooie foto op canvas drukken en hang deze aan zo’n kale, witte muur. Pas vervolgens de kleuren in de slaapkamer aan op de kleuren van je canvas om een mooi geheel te creëren. Zo hoef je niet teveel decoratie aan je muren te hangen, en ziet je slaapkamer er ineens toch een stuk aangenamer uit.

2. Plaats kurk op de muur

Natuurlijke materialen doen het altijd goed in de woning; en zeker in de slaapkamer. Plaats kurk op een van die kale, witte muren in de slaapkamer om de ruimte direct warmte en sfeer mee te geven. Het grote voordeel van dit materiaal is natuurlijk dat je er vervolgens allerlei leuke items op kunt prikken; zonder je muren te beschadigen! Ideaal om je mooiste vakantiefoto’s tentoon te stellen bijvoorbeeld, of om je verticale tuin makkelijk te kunnen installeren.

3. Gebruik je accessoires

Heb je nog volop leuke souvenirs van allerlei vakanties liggen? Of ligt de lade van je bureau bomvol inspirerende quotes? Dan zijn deze accessoires natuurlijk bij uitstek geschikt om dei kale muur wat op te vrolijken. Wat voor accessoires je ook in huis hebt liggen; bijna alles kan uiteindelijk wel aan de muur. De dekseltjes van rieten manden kunnen bijvoorbeeld als unieke muurdecoratie ingezet worden, en die waaier en maskertjes uit Venetië natuurlijk ook!

4. Haal het uit de natuur

Ga eens lekker aan het strand of in het bos wandelen en kijk eens goed om je heen. Je vindt gegarandeerd tientallen natuurlijke items die ideaal in te zetten zijn als wanddecoratie. Een paar mooie stukken drijfhout bijvoorbeeld, schelpen of andere natuurlijke materialen. Maak er een leuk DIY project van en tover deze materialen om tot de meest unieke, sfeervolle en warme muurdecoratie voor je slaapkamer.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen