pinterest
4 tips voor het aanschaffen van tuinverlichting

4 tips voor het aanschaffen van tuinverlichting

De zomer komt steeds dichterbij en steeds meer Nederlanders hebben de handen uit de mouwen gestoken om de tuin zomerklaar te maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is natuurlijk de tuinverlichting; die tuinverlichting zorgt er namelijk voor dat je ook wanneer het zonnetje onder is nog heerlijk kunt genieten van de natuur om je heen. Maar wat voor soorten tuinverlichting zijn er, hoe maak je een verlichtingsplan en hoe kun je energie besparen? We geven je graag een aantal handige tips.

1. Kijken en vergelijken

Neem allereerst de tijd om verschillende soorten tuinverlichting te bekijken, en verschillende aanbieders te vergelijken. Sommige aanbieders hebben namelijk specifieke merken voor verlichting, waar je gegarandeerd een hoge kwaliteit mee in huis haalt. Een setje tuinverlichting bij de Action is daarentegen hartstikke goedkoop; maar gaat waarschijnlijk ook stukken minder lang mee. Stel dus een budget vast, kijk wat de mogelijkheden zijn en vergelijk de verschillende aanbieders. Let wel: goedkoop is vaak duurkoop!

2. Verschillende soorten verlichting

Net als in huis, heb je ook buitenshuis te maken met verschillende soorten verlichting. Zo heb je de functionele buitenverlichting die voor een regelmatig verspreid licht zorgen zodat je de hele ruimte goed kunt zien, maar ook de accent buitenverlichting die bepaalde objecten (zoals een canvas aan de muur) extra verlicht. En dan heb je natuurlijk ook de sfeerverlichting nog; ontzettend belangrijk om ook de avonduren sfeervol en gezellig te maken. Zorg hoe dan ook dat je alle soorten verlichting samenbrengt en tot een mooi geheel maakt.

3. Directe of indirecte verlichting?

De directe buitenverlichting (vergelijkbaar met de accent buitenverlichting) zorgt voor een directe lichtbundel richting een speciaal object. Dit is verlichting die je inzet wanneer je mooie decoratieve items extra wilt benadrukken, of een donkere hoek in de tuin wat meer wilt verlichting. Indirecte verlichting zorgt daarentegen voor weerkaatsing van het licht op een oppervlakte. Door beide soorten verlichting te combineren kun je de ruimte buiten kleiner of groter laten lijken.

4. Energie besparen

Hoewel solar verlichting natuurlijk de goedkoopste vorm van buitenverlichting is, staat deze verlichting niet altijd garant voor uren licht. LED verlichting is daarentegen ontzettend duurzaam, gaat wel meer dan tien jaar mee én bespaart je ook nog het nodige op de energierekening. Welke vormen van verlichting je ook aanschaft, zorg dus altijd dat je of LED verlichting, of solar verlichting gebruikt om flink op de energiekosten te kunnen besparen. Je kunt solar verlichting bijvoorbeeld gebruiken om sfeer te creëren, en LED verlichting gebruiken om de ruimte goed te verlichten.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen