pinterest
4 tips voor het kiezen van een tv en internet aanbieder

4 tips voor het kiezen van een tv en internet aanbieder

Je gaat verhuizen, om wat voor reden dan ook. Je hebt gordijnen uitgezocht. De vloeren zijn besteld en misschien zelfs al gelegd. Je hebt van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat nieuwe meubels aan te schaffen. De muren zijn geschilderd in de gewenste kleur. Je hebt een energieleverancier gevonden. Je bent dus al een heel eind op weg. Maar een huis is geen huis zonder een werkende internetverbinding en televisiesignaal. Beide zaken kun je vaak bij één aanbieder regelen. Maar waar moet je op letten bij het maken van je keuze? Op de prijs natuurlijk, maar het is natuurlijk juist de vraag wat je kunt krijgen voor je geld. Daarom hier 4 tips voor het kiezen van een tv en internet aanbieder.

Vaste telefoon

Veel aanbieders bieden ook alles-in-1 pakketten aan, waarbij je ook een aansluiting en abonnement voor vaste telefonie krijgt. Dit kost vaak niet veel meer dan enkel een internet tv pakket. Maar de vraag is of het de kleine meerprijs waard is. Heb jij nog wel behoefte aan een vaste huistelefoon, als je die nu überhaupt nog hebt? We hebben immers allemaal een mobiele telefoon tegenwoordig, dus bereikbaar zijn wel toch wel. Heb je kinderen die nog geen mobiel hebben, dan is een vaste telefoon misschien juist wel handig, zodat ze met opa of oma kunnen bellen zonder dat jij je smartphone moet afstaan.

Foto4 tips voor het kiezen van een tv en internet aanbieder

Internetsnelheid

Het zal je niet verbazen dat - afhankelijk van wat je er eventueel verder voor weglaat - hoe hoger de geboden internetsnelheid is, des te hoger de prijs van je abonnement wordt. Vraag jezelf dus goed af wat je nodig hebt en wat haalbaar is bij jou thuis. Ligt er een glasvezelnetwerk bij jouw huis, dan kun je de hoogste snelheden bereiken. Is dit netwerk er niet, dan vervalt je keuze voor een abonnement waarbij van glasvezel gebruik gemaakt wordt ook. De aanbieder met de snelste internetverbinding zal dan de beheerder van het kabelnetwerk zijn. Dit is in feite een monopolist. Vaak bieden dit soort bedrijven, zoals Ziggo en Caiway, verschillende snelheden aan. Het is geen garantie dat die snelheden in de praktijk ook gehaald worden. De vraag is dan ook wat voor internetsnelheid je nodig hebt. Speel je online games die veel data moeten laden, zoals World of Warcraft, dan is een internetsnelheid boven de 100 kb/s aan te raden om niet de frustratie van haperende gameplay te hebben. Maak je gebruik van een streamingdienst als Netflix, dan hangt de kwaliteit van je ontvangst ook af van de capaciteit van je internetverbinding. Gebruik je je internet alleen om wat te mailen en te surfen, dat zijn lagere internetsnelheden zoals 20 kb/ps of 30 kb/ps in principe wel voldoende.

Televisie

Ga er niet vanuit dat iedere aanbieder in ieder pakket dezelfde tv-zenders aanbiedt. Vraag jezelf af naar welke zenders je echt kijkt en welke je er misschien nog bij zou willen hebben. Kijk dan naar het zenderpakket dat aangeboden wordt en of alles wat je zoekt erin opgenomen is. Kijk ook naar hoeveel en welke zenders in HD-kwaliteit worden aangeboden. Het is immers zonde om je mooie televisie niet optimaal te gebruiken en HD komt zeker ten goede van je kijkervaring.

Foto4 tips voor het kiezen van een tv en internet aanbieder

Interactieve tv

Welke opties wil je bij je tv-abonnement hebben? Vind je het fijn om een tv-programma op pauze te kunnen zetten, of op te nemen, houd hier dan rekening mee bij het zoeken van een passend abonnement. Wil je ook een programma waar je middenin valt vanaf het begin kunnen terugkijken, let hier dan op bij het kiezen, want dat kan niet bij iedere aanbieder of abonnement. Wil je extra on-demand aanbod van films, tv-series en gemiste uitzendingen? Ook dit is bij sommige abonnementen mogelijk. Kijk dus goed wat er wel en niet inbegrepen bij verschillende abonnementen die aangeboden worden.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen