pinterest
4 tips voor het stylen van je salontafel

4 tips voor het stylen van je salontafel

Het stylen van een salontafel klinkt heel simpel, maar uiteindelijk zal je zien dat je maar blijft schuiven en wisselen met accessoires. Dan is het weer te kaal, dan is het weer te vol en dan past het weer niet bij elkaar… Hoe je dit aanpakt? Wij geven 4 handige tips! 

 1. Pas de regel van 3 (of 5) toe

Allereerst is het de truc om de balans te vinden in het aantal items dat je op de salontafel zet. Uiteraard is dit een beetje afhankelijk van de grootte van de salontafel, maar over het algemeen is ‘de regel van 3’ een goede vuistregel. Het idee is namelijk dat oneven aantallen simpelweg aantrekkelijker zijn dan even getallen. Eigenlijk geldt deze regel dus voor alle oneven aantallen, maar de stylingregel begint bij 3. Dus zet bijvoorbeeld een vaasje, een kandelaar en een stapeltje mooie onderzetters bij elkaar, en je hebt een mooie balans gevonden. 

Mocht je een hele grote salontafel hebben dan kun je ook voor 5 gaan, want ook dat is een oneven aantal. Echt meer dan dat raden we af, want dat wordt te rommelig. 

 2. Koffietafelboeken 

Heb je een grote salontafel, dan kun je ook een klein stapeltje mooie koffietafelboeken neerzetten. Of één opengeslagen boek natuurlijk, zoals op de foto hierboven te zien is. Kies hiervoor je mooiste boeken uit en wissel ze gerust af en toe met elkaar af. Wanneer je deze boeken altijd maar in de boekenkast laat staan verdwijnen ze namelijk volledig uit het zicht en dat is natuurlijk zonde! Daarnaast zijn kaften van een boek vele malen mooier om te zien dan alleen de ruggen. 

 3. Speel met vormen en kleuren 

Ook is het leuk om in de styling met verschillende vormen te spelen. Heb je bijvoorbeeld een zwarte salontafel, dan is het mooi om in de styling te kiezen voor contrasterende kleuren, zoals wit of lichte pastelkleuren. Heb je een zwarte ronde salontafel met glas, dan is het mooi om te kiezen voor eyecatcher accessoires, zoals een gekleurde vaas, een gouden kaarsenhouder en een mooie aardewerkschaal. Juist bij ronde salontafels is het mooi om dit in een driehoek neer te zetten. 

 4. Zorg voor hoogteverschil

Ook komen je accessoires het mooiste uit wanneer ze variëren in hoogte. Door juist met verschillende hoogtes te spelen krijg je een leuk en levendig effect. Een lange dinerkaas, gecombineerd met een klein plantje en een stapeltje tijdschriften bijvoorbeeld. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen