pinterest
5 x groene woontips voor 2018

5 x groene woontips voor 2018

Start het nieuwe jaar met het aanpakken van je huis. Deze groene woontips van milieucentraal.nl zijn een opsteker voor jezelf, het klimaat en je portemonnee. Maak er een groen en energiezuinig woonjaar van!

1. Zuiniger verwarmen

Het kost je niets extra’s en je hoeft alleen maar slim met de verwarming om te gaan. Houd deuren in huis dicht, zet de verwarming een graadje lager dan hij nu staat en ’s nachts op maximaal 15 graden. Het gaat er vooral om dat je de verwarming laag zet of uitdraait in kamers waar je niet bent. Als je slimmer en efficiënter verwarmt, verbruik je minder gas. Dat is goed voor het klimaat omdat je minder CO2 uitstoot en scheelt op je je energierekening.

2. Schakel over op led

Gloei- en halogeenlampen zijn echt heel erg 2017! Speur onzuinige lampen op in huis en vervang ze door led-lampen. Vervang lampen die vaak branden eerst. In de huiskamer en keuken branden lampen gemiddeld het langst. Let goed op de lichtsterkte en warmte van led en laat je adviseren bij dimlicht.
Energiegebruik is de grootste kostenpost van lampen, dus led is altijd de moeite waard!

3. Hang de was op om te drogen

Met een droogrek, waslijn en wasknijpers heb je eigenlijk geen droger meer nodig. Gebruik de wasdroger zo min mogelijk.

4. Pak je huis aan

Investeer in goede isolatie van je huis. Door je spouwmuren en het dak te isoleren heb je veel minder energie nodig om je huis lekkerwarm te houden.

6. Een (hybride) warmtepomp

Oriënteer je of een warmtepomp bij jou thuis past. Dit systeem zorgt op een milieuvriendelijke manier voor verwarming van je huis. Door te investeren in een warmtepomp zal je veel aardgas besparen.

Meer tips op te besparen in huis vind je bij de bron van dit artikel: milieucentraal.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen