pinterest
5 interieurtrends van dit moment

5 interieurtrends van dit moment

Vijf interieurtrends die momenteel het beeld bepalen, zijn: Groen, Luxe Ambacht, Colorblocking, Zachte Poedertinten en De Eighties. De interieurspecialisten van Co van der Horst bezoeken jaarlijks de toonaangevende beurzen in Parijs, Milaan, Keulen en Londen. Ze ontmoeten internationale ontwerpers en laten zich inspireren in New York,  Berlijn en Kopenhagen.

De kunst- en modewereld volgen ze op de voet. De opgedane kennis, contacten en inzichten nemen ze mee naar Amstelveen, waar de trends zichtbaar worden gemaakt op de winkelvloer en direct worden toegepast in het interieuradvies en restyle projecten.

1. Een frisse start: Groen 

Foto5 interieurtrends van dit moment

Planten, heel veel planten. Grote, hoge planten op de vloer, maar ook hangend in bakken aan het plafond en in open kasten. Groen komt ook terug in stoffen en  wandbekleding en als groene gedachte in reccling en natuurlijke materialen. 

De kleur Pantone Greenery is een heel verfrissende tint en roept direct het gevoel op van een nieuw begin, een frisse start en natuurlijk de natuur! In combinatie met zachte materialen, ronde vormen, hout, linnen ontstaat de harmonie waar de designmerken zo duidelijk naar op zoek zijn. Iedereen kiest voor elegantie en blijft weg van de blingbling.

2. Comfort dankzij luxe ambacht 

Foto5 interieurtrends van dit moment

Luxe materialen en structuren zijn weer zichtbaar. Natuursteen, bijzondere marmers en metalen als koper, messing en brons verwerkt in ronde, organische vormen. De aandacht van ontwerpers en makers geeft ruimte voor comfort. Stoffen krijgen grovere structuren. Het  karpet is steeds meer een element waarmee het interieur onderscheid maakt, met grote vlakken en diagonalen.

3. Van de catwalk: Colorblocking 

Foto5 interieurtrends van dit moment

Overgewaaid van de fashion catwalk naar de interieurwereld. Colorblocking staat voor het combineren van opvallende kleuren om zo een gewaagd mogelijk contrast te creëren. Grote merken zoals Dedar en Hermès zetten deze trend komend jaar voort.  De veilige weg wordt overgeslagen, beige- en crème kleuren worden ingewisseld voor contrasterende, felle kleuren.

Een beetje lef is wel nodig, maar het resultaat mag er zijn

Textielexpert Jacqueline van Gogh: “Een beetje lef is wel nodig, maar het resultaat mag er zijn. Denk aan de kleurige huisjes van Curaçao. Voor maximaal colorblocking resultaat geef je de muren een knallende kleur in combinatie met strakke, minimalistische meubels met eveneens een felle kleur. Op deze manier creëer je een scherp contrast tussen de kleuren.”

4. Zachte poedertinten 

Foto5 interieurtrends van dit moment

Foto5 interieurtrends van dit moment

Naast de frisse en felle kleuren is een heel  andere stijl in opkomst: poedertinten en natuurlijke kleuren in  een presentatie die ingetogen is en draait om harmonie. Bij Co van der Horst is deze trend onder meer zichtbaar bij Studio Piet Boon; vrijwel geen zwart en wit meer, maar veel meer warme kleuren.

Ook zijn de natuurlijke tonen (zand, beige en taupe) en de de kleuren petrol blauw, groen, geel en de roze tonen veel gebruikt. Toegepast op een vergrijsde wijze zodat deze weer een natuurlijke uitstraling krijgen.

5. Van de fifties naar de eighties 

Foto5 interieurtrends van dit moment
De afgelopen jaren was er veel invloed uit de jaren ‘50 en ‘60 met een beetje jaren ‘80. Nu zijn de rollen  omgedraaid, de jaren ‘80 voeren de boventoon, aangevuld met details uit de jaren ‘50 en ‘60. Uit de jaren ‘50 blijven de donker gebeitste houttinten. Natuurlijke kleuren en materialen. Bouclé stoffen, dik leder en marmer. De eighties brengen kleur in combinatie met zwart. Hoogglans zwart gelakte frames  en grafische dessins.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen