pinterest
5 tips voor een fris bed

5 tips voor een fris bed

Het liefst slaap je elke nacht in een schoon bed. Gewoon omdat het dan fris aanvoelt en de lakens en het dekbed strak liggen. Maar het creëren  'hotelgevoel' in je slaapkamer is natuurlijk voor bijna niemand haalbaar. In dit artikel geven we tips om het gevoel van een fris bed te benaderen, zonder dat je hier veel voor hoeft te doen.

Beddengoed

Foto5 tips voor een fris bed

Als je echt een fris bed wilt, is het wekelijks wassen van je lakens een must. Ook al ogen ze na zeven dagen nog schoon, beddengoed bevat veel bacteriën, dus een wasbeurt is het beste. Zorg daarom dat je meerdere kwalitatieve dekbedovertrekken hebt, zodat je kan variëren met stijl. Laat na het slapen je dekbed open liggen in plaats van dicht, zodat je bed goed kan luchten en je 's avonds in een frisser bed stapt.

Dekbed in de wasmachine

Foto5 tips voor een fris bed

Ook je dekbed en kussens verdienen regelmatige wasbeurten en een ronde in de droger. Sommige wasmachines en drogers hebben speciale programma's voor dekbedden en hoofdkussens. Zelfs dons- of verenkussens en -dekbedden kunnen in de wasmachine en droger. Voeg wat tennisballen toe om te voorkomen dat de veren aan elkaar blijven plakken. Controleer altijd het label voor de juiste wasinstructies.

Matras

Foto5 tips voor een fris bed

Om je slaapomgeving fris te houden, moet je eens in de zoveel tijd je matras schoonmaken. Gebruik een zachte borstel om je matras te stofzuigen en vlekken te behandelen met een sopje van wasmiddel. Je kunt je matras beschermen met een molton topper, dit houdt ‘m schoon en maakt het wassen eenvoudiger. Draai af en toe je matras om, bij voorkeur maandelijks, of zet het af en toe rechtop om goed te luchten. Maak je bed niet meteen op, maar laat het een dagje luchten.

Bed plus frame

Foto5 tips voor een fris bed

Stofzuig onder je bed en dweil de vloer. Ook het frame van je bed wordt helaas stoffig, zelfs als dat niet altijd zichtbaar is. Maak het frame met de zachte borstel van je stofzuiger schoon.

Foto's Walra.nl

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen