pinterest
6 decoraties die jouw huis opfleuren

6 decoraties die jouw huis opfleuren

“There’s no place like home.” Er gaat niets boven je eigen, vertrouwde stulpje. Maar het kan na verloop van tijd wel voorspelbaar worden. Je kunt het gehele interieur vernieuwen, maar dat zal niet voor iedereen in het besteedbaar budget passen. Met deze 6 decoraties kun je ieder huis opfleuren. En daarbij kijken we niet alleen naar de meer traditionele oplossingen, er zitten ook enkele high-tech decoratie tips tussen!

1. Posterbehang

In plaats van foto’s bekijken op het scherm van jouw telefoon, kun je ook jouw favoriete foto’s laten printen tot posterbehang. Let daarbij wel op dat de resolutie van de foto’s hoog genoeg is, anders kun je de afzonderlijke pixels zien. Er zijn overigens ook al veel standaard ontwerpen die er heel mooi uitzien. Zo kun je van een kleine slaapkamer een uitgestrekt strand maken, of van de kinderkamer een bosrijke omgeving. Er zijn ook klassieke kunstwerken die je als posterbehang neer kunt hangen. Het is wel een vrij permanente decoratie, je kunt ook kiezen voor kleinere fotoprints. Combineer lijsten van verschillende afmetingen en maak een compilatie aan de wand, je kunt deze foto’s dan van tijd tot tijd vervangen met andere afbeeldingen.

2. Kleurenverlichting

De tijd van een saaie gloeilamp is voorbij, en dat is maar goed ook! Tegenwoordig ben je niet beperkt tot de woning verlichten, je kunt iedere ruimte nu mooi uitlichten met gekleurde LED lampen. De Philips Hue verlichting is het meest bekende voorbeeld, maar er zijn ook andere en goedkopere oplossingen. Let daarbij wel op dat niet iedere multicolor lamp hetzelfde aantal tinten kan produceren. 256.000 kleuren lijkt heel veel, maar 1 miljoen schakeringen maakt toch écht wel verschil. Met LED strips kun je prachtige accenten geven door ze onder een bank of kast te plaatsen

3. Matten

In plaats van de hele vloerbedekking te vervangen kun je er ook gewoon wat decoratieve matten op leggen. Wanneer je bijvoorbeeld parket of een stenen vloer hebt liggen, kun je in de winter hoogpolige matten leggen voor een warm en knus gevoel. Om vieze matten te voorkomen zou je enkele sets slippers kunnen kopen en binnenshuis jouw schoenen uittrekken. Dat is internationaal eigenlijk heel standaard, maar met name in Europa walsen we nog nog steeds met die smerige schoenen naar binnen toe. Je ziet steeds vaker vintage Perzische tapijten die gerestaureerd zijn, let wel op een keurmerk zodat je weet dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen.

4. Nieuwe gordijnen

Met nieuwe gordijnen kun je het aanzicht van de gehele ruimte radicaal veranderen. Lichtdoorlatende gordijnen kunnen een subtiele kleur op de ruimte laten schijnen bij daglicht, verduisterende gordijnen functioneren als muren die je kunt openen. Met PoweredBlinds kun je op ieder moment de kamer transformeren, dat werkt een stuk prettiger dan touwtjes of het gordijn zelf openen. Elektrische gordijnrails is tegenwoordig helemaal niet zo exclusief en duur als vroeger, zelfs bij de IKEA kun je al standaard maat elektrische gordijnrails kopen. Somfy biedt maatwerk oplossingen voor bedienbare raamdecoratie, die je zelfs kunt koppelen aan een compleet thuisnetwerk van slimme apparaten.

5. Geurkaarsen

Met kaarsen breng je niet alleen sfeer in de ruimte, je kunt er ook de geur mee beïnvloeden. Er zijn veel geurkaarsen in de handel, de juiste geur kan jouw gemoedstoestand flink beïnvloeden. Niet iedere kaars is gemaakt met natuurlijke aroma’s, je zou ook zelf geurkaarsen kunnen maken. Je kunt namelijk een geurloze basis kopen en daar zelf een aroma aan toevoegen. Niet ieder aroma ruikt lekker bij verbranding, let dus wel op wat je in de kaarsen verwerkt. Sommige geurkaarsen hebben zo’n sterk aroma dat je ze beter niet kunt aansteken, zeker in kleine ruimtes verspreiden ze vaak zelf al een subtiel aangenaam geurtje.

6. Ambient speakers

Zoals je in de vorige tip al hebt kunnen lezen, gaat het niet alleen over zichtbare decoraties. Met kleine luidsprekers kun je ook jouw oren verwennen. JBL heeft een populaire lijn draadloze luidsprekers die je via Bluetooth kunt koppelen. Verstop de luidsprekers en creëer een geluidstapijt met ambient klanken. Je kunt ook slimme luidsprekers zoals Google Home Mini aan elkaar koppelen voor geluid door de gehele woning. De Sonos One is een ‘connected speaker’ die ook nog een heel goed geluid produceert.

Onthoud dat decoratie verder gaat dan wat je kunt zien, kies voor decoraties die al jouw zintuigen prikkelen om zo een behaaglijk gevoel te creëren. Als je daarbij kiest voor niet-permanente oplossingen kun je wanneer je dat wilt de situatie veranderen. Zo zit je nergens aan vast en kun je op ieder moment jouw huis transformeren. Dat is een stuk eenvoudiger én goedkoper dan verhuizen!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen