pinterest
6 tips bij het kopen van een boxspring

6 tips bij het kopen van een boxspring

Meer en meer mensen kiezen voor een boxspring. Waarschijnlijk vanwege het ultieme comfort in combinatie met de luxe uitstraling en de perfecte ventilatie en vochtafvoer, waardoor je bed ook heerlijk fris en schoon blijft.

Maar waar moet je nu allemaal op letten als je een boxspring gaat aanschaffen? Er zijn nogal wat mogelijkheden en opties en hoe kies je dan het juiste bed dat volledig bij jouw wensen en behoeftes past? Hieronder proberen wij je van handige tips te voorzien, die de keuze hopelijk een stuk makkelijker voor je maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Tip 1 - Afmetingen kamer en bed
Het is handig om vooraf goed in kaart te brengen wat de afmetingen zijn van de kamer en wat de maximale afmeting is die jouw nieuwe boxpring in deze ruimte in kan nemen. Verder is je eigen lengte ook van groot belang. Ben je lang, dan heb je misschien een andere bedmaat nodig dan een gemiddeld persoon. Als je deze gegevens goed hebt uitgezocht en op papier hebt gezet is dit een belangrijke eerste stap.

Tip 2 - Materiaal
De bedbodem van een boxspring is standaard gemaakt van stof. Dit geeft een heerlijk zachte en luxueuze uitstraling maar kan lastig zijn voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld huisstofmijtallergie. Voor veel mensen is deze stoffen bekleding geen enkel probleem, maar het kan vervelend zijn voor mensen die er wel last van hebben. Gelukkig is er voor deze groep een mooi alternatief en kan de bekleding van de boxspring aangepast worden naar een kunststof variant.

Tip 3 - Matras
Wat voor lichaamsondersteuning heb je nodig? Dit hangt onder meer af van het lichaamsgewicht, de slaaphouding en of er eventuele rug- of nekklachten zijn. En slaap je alleen of samen? Bij Beddenleeuw bieden wij je de keuze uit vier verschillende soorten matrassen, in diverse afmetingen, ieder met zijn eigen voordelen qua comfort en prijs.

Tip 4 - Toppers
Je maakt jouw boxspring helemaal compleet met een luxe topper naar keuze. Je kan kiezen uit een koudschuim topper, deze topper past zich uitstekend aan aan de temperatuur in jouw kamer waardoor je geen last zal hebben van grote temperatuurverschillen in bed. Of een traagschuim topper, deze topper heeft een wat dichtere celstructuur waardoor het gemakkelijk warmte behoudt.

Foto6 tips bij het kopen van een boxspring

Boxspring - Beddenleeuw

Tip 5 - Vlak of elektrisch verstelbaar model
Lees je veel in bed en/of kijk je graag televisie? Dan kan een elektrisch verstelbare bodem handig voor je zijn. Deze elektrisch verstelbare bodem op boxspring komt met een aantal aanvullende opties.

Tip 6 – Design
Tenslotte kies je natuurlijk voor een design inclusief accessoires die goed bij jouw slaapkamer passen en kan je kiezen uit een vlak of elektrisch verstelbaar model. Kijk ook goed naar het te besteden budget. Boxsprings zijn enorm duurzaam, wat een groot voordeel is.

Je kan de boxpring helemaal zelf samenstellen en zelf bepalen wat je wilt toevoegen of juist weglaten.

Op Beddenleeuw kan je door middel van zes eenvoudige stappen een complete boxspring samenstellen en het ontwerp ook meteen bekijken. Zo kan je de gekozen stijl, het comfort en budget nooit uit het oog verliezen. En omdat we de boxsprings hier in Nederland produceren, bieden wij je een snelle levering, de mogelijkheid om te personaliseren en natuurlijk een hele scherpe prijs.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen