pinterest
7 Stylingtips voor de kamerhortensia

7 Stylingtips voor de kamerhortensia

Het is een trend van komend jaar, meer planten in huis. En dat is mooi, want vanaf februari is de hortensia verkrijgbaar als kamerplant. De kleurrijke plant die van een behoorlijke slok houdt, heeft geen intensieve verzorging nodig. Dus, ook zonder groene vingers blijft hij mooi en bloemrijk. En omdat zo'n prachtige plant inspiratie geeft, hebben we een paar eenvoudige stylingtips voor de hortensia in huis opgezocht. 

 1. De lucht in

Foto7 Stylingtips voor de kamerhortensia
Het is al een tijdje steeds populairder aan het worden, planten hangend in de lucht. De kamerhortensia kan daar prima aan meedoen. Let wel op, omdat de hortensia zoveel water nodig heeft, heb je een stevige plantenzak nodig om de vochtige potgrond te ondersteunen. Tip: Bind een stuk sisaltouw aan de hengsels en de weelderige bloemen hangen straks prachtig over de rand.

2. Een boeket van planten 

Foto7 Stylingtips voor de kamerhortensia 

De hortensia is natuurlijk al prachtig op zich. Maar stel dat je de bloemen toch combineert met andere kamerplanten. Dan ontstaat een speels boeket van planten waar je máánden plezier van hebt. Combineer bijvoorbeeld twee soorten kamerhortensia’s met sierasperge (Asparagus) of krulvaren (Nephrolepis).

3. Combineer met accessoires

Foto7 Stylingtips voor de kamerhortensia

Je kent het wel, een eigen hoekje in de kamer, waar je mooie spullen van (emotionele) waarde neerzet en hangt. De kamerhortensia vormt een mooie basis voor dat speciale stylinghoekje. Je kunt de kleuren van de bloemen combineren met de verschillende accessoires en deze ook elders in de kamer in een bloempot laten terugkomen. Hortensia’s combineren goed met natuurlijke materialen, maar experimenteer ook eens met trendy goudtinten of draadstalen accessoires.

4. Crea Bea 

Foto7 Stylingtips voor de kamerhortensia 

Een persoonlijk tintje geef je de kamerhortensia mee wanneer je de bloempotten zelf beschilderd of beplakt. Tip: beplak de pot met dubbelzijdig tape en wikkel hier een mooie stof omheen. 

5. In de kast

Foto7 Stylingtips voor de kamerhortensia

Mini-hortensia zijn echt een uitvinding! En niet alleen omdat je er dan meerdere tegelijk kunt neerzetten in verschillende kleuren, maar ook omdat ze in de kast passen! Tussen je boeken en het servies.

6. In de badkamer

Foto7 Stylingtips voor de kamerhortensia 

Alles kan en alles mag, dus ook hortensia's in de badkamer. Maar let op, het is een plant die graag in het daglicht staat, dus als je in het bezit bent van een lichte badkamer, kun je ze gezellig neerzetten. Op de badrand, in een saai hoekje om het op te fleuren of op de wastafel. Tip: in een pot of mand met een kleur die ook in de accessoires van de badkamer voorkomt, past het natuurlijk helemaal mooi.

 7. Het effect van wit

Foto7 Stylingtips voor de kamerhortensia

Hoe romantisch wil je het hebben, een witte hortensia in een witte pot. Met het donkergroene blad wordt het gelukkig ook nooit saai. Maar op een robuuste houten tafel wordt het efect van wit sereen en zo kun je veel kanten op met wit.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen