pinterest
Kastenlijn van Piet Hein Eek en Kewlox

Kastenlijn van Piet Hein Eek en Kewlox

De bekende Nederlandse meubelontwerper Piet Hein Eek heeft samen met Kewlox een nieuwe kastenlijn ontworpen. Kewlox is bekend van de vrolijke modulaire systeemmeubelen en ontwerper Piet Hein Eek kennen we van zijn prachtige sloophouten meubels. Samen hebben ze een serie Kewlox-kasten ontwikkeld, waarbij Piet Hein Eek gebruik heeft gemaakt van panelen van zink, roodkoper, messing, gegalvaniseerd metaal, spiegelglas maar ook panelen bedrukt met het bekende sloophoutbehang. De kasten hebben hierdoor het welbekende Eek-signatuur en worden daarnaast voorzien van een Kewlox en Piet Hein Eek-merkteken.

FotoKastenlijn van Piet Hein Eek en Kewlox   FotoKastenlijn van Piet Hein Eek en Kewlox

Piet Hein: “In plaats van me heel erg te concentreren op nieuwe briljante ideeën dacht ik dat het interessant zou zijn een serie kasten te ontwerpen als waren het de prototypes van de Kewloxkasten. Het is een serie in diverse materialen en kleuren geworden (inclusief sloophout) waarbij de verzinkt stalen kast welhaast het allereerste model had kunnen zijn, een beetje zoals de Levi’s 201. De hele serie oogt alsof deze er al jaren is, met terugwerkende kracht aan de historie toegevoegd”

Materialen als koper, zink en messing zijn zogenaamde ‘levende’ materialen. Door blootstelling aan lucht en door aanraking volgt er een proces van verandering (oxideren). Het is mooi om dit gewoon zijn gang te laten gaan zodat de materialen een karakteristieke uitstraling krijgen. Deze serie kasten kan als object vrij staan in een ruimte. De unieke materialen zijn namelijk zichtbaar aan de voorzijde, zijkant en achterzijde.

FotoKastenlijn van Piet Hein Eek en Kewlox   FotoKastenlijn van Piet Hein Eek en Kewlox

Kewlox kasten worden geleverd als bouwpakket, maar alle kasten uit de serie ‘Kewlox door Piet Hein Eek’ worden gemonteerd en gemerkt geleverd. Er zijn twee verschillende maatvoeringen. De lage kast heeft een hoogte van 140cm een breedte van 80cm en een diepte van 42 cm, de hoge kast is 182cm hoog. De koper kan zelf ook nog bepalen waar het merk wordt geplaatst. De kasten zijn te bewonderen in twee Kewlox vestigingen in Nieuwegein en Amsterdam, bij Frozen Fountain in Amsterdam en tijdens de Dutch Design Week (20 t/m 28 oktober) bij Piet Hein Eek in Eindhoven.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen