Opvallend en eigenzinnig

Opvallend en eigenzinnig

Weelderig leer, eigenzinnig stikwerk en puur vakmanschap: Emil Rosi is een klasse apart. De nieuwe Functionals stoel nodigt uit om te gaan zitten door de genereuze afmetingen, perfecte vorm en leren rugleuning. Het opvallende stikwerk geeft het design een eigenzinnige uitstraling. Elke stoel wordt met de hand gemaakt van aluminium, eikenhout en het allerbeste zadelleer. Serener, designer van onder meer Functionals stoelen Miller en Wendela, is verantwoordelijk voor het ontwerp. Emil Rosi is vanaf nu verkrijgbaar via Functionals.eu en het netwerk van geselecteerde resellers.

Gebogen eikenhout

Functionals
 
Emil Rosi combineert een zitting van gebogen eikenhout met een aluminium frame en een zadelleren rugsteun en armleuningen. Serener bedacht een ingenieuze oplossing om het leer vast te maken aan het frame. De Nederlandse ontwerper stikte extra stukken leer achter de rugsteun en armleuningen die precies in de inkepingen van het frame passen. De grove stiksels zijn niet alleen functioneel, maar maken van Emil Rosi ook een echte eyecatcher. Alleen het beste is goed genoeg voor Emil Rosi. De stoel is gemaakt van luxueus, 5mm dik zadelleer uit Duitsland dat prachtig ouder wordt. De huiden worden gedurende 8 tot 12 weken gelooid en daarna zwart of cognac geverfd met metaalvrije pigmenten. De naturelle uitvoering is niet geverfd en wordt met de jaren donkerder. Al het leer is afgewerkt met natuurlijke was en olie. 

Vakmanschap

Functionals

Functionals

“Emil Rosi is een prachtige nieuwe aanwinst in onze collectie. Het traditionele vakmanschap straalt er vanaf. Een prachtige combinatie met het moderne design”, vertelt Simon van Esch, oprichter van Functionals. “Plaats meerdere stoelen rond de eettafel, zet één stoel in de woonkamer als echte eyecatcher of plaats een Emil Rosi of twee in de lobby om klanten een warm welkom te geven.” 

Over Serener

functionals
De Nederlandse ontwerper Christoph Seyferth is het creatieve brein achter Serener. Voor Functionals ontwierp hij onder meer de Lloyd serie, Wendela, Miller, Stool en Hooks. Seyferth gelooft dat een goed ontworpen meubel meer waarde krijgt naarmate het met liefde wordt gebruikt.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen
Reisblog.nl Zuid Spanje Vakantiemoment Vakantie naar Frankrijk Vakantiehuizen aan de Costa del Sol