pinterest
Afvalemmer uit gerecycled materiaal

Afvalemmer uit gerecycled materiaal

Een afvalcontainer van gebruikte plastic rietjes of een emmer van plastic verpakkingsmateriaal. De elf producten die Sunware vandaag lanceert onder de naam ‘Relife’ zijn volledig vervaardigd uit gerecycled polypropyleen. Met de nieuwe collectie combineert de Nederlandse producent van opbergoplossingen designkwaliteit met duurzaamheid.

Collectie

FotoAfvalemmer uit gerecycled materiaal
 

De Relife-collectie van Sunware bestaat uit elf nieuwe producten: drie formaten opbergboxen, drie bijpassende afsluitdeksels, twee emmers, een afvalcontainer, een vouwkrat en een set handscheppen voor in de tuin. Jeannette Nijenhuis, Industrial Designer bij Sunware: “We wilden al langere tijd gerecyclede producten toevoegen aan ons assortiment, maar dan moesten ze wel aantrekkelijk geprijsd zijn en dezelfde designkwaliteit hebben die klanten al jaren van ons gewend zijn. We zijn dan ook trots op de Relife-collectie die we lanceren.”

Met de aantrekkelijke prijs word je extra gestimuleerd om voor een duurzame optie te kiezen

De producten zijn robuust, verantwoord geproduceerd en twintig procent voordeliger dan vergelijkbare producten. “De aantrekkelijke prijs vonden we belangrijk”, aldus Jeannette. “Zo stimuleren we mensen extra om voor een duurzame optie te kiezen.”

Stop vervuiling van de oceanen

FotoAfvalemmer uit gerecycled materiaal

Daarnaast gaat Sunware Healthy Seas, een project dat de vervuiling van oceanen tegengaat, ondersteunen met een jaarlijkse bijdrage. De nieuwe productlijn past binnen de visie van Sunware op het gebied van duurzaam ondernemen. “Wij geloven dat producenten een belangrijke rol kunnen spelen in het behalen van de Global Goals for Sustainable Development”, aldus Erik van Geuns, Sales & Marketing manager bij Sunware.

Door plastic afval te beschouwen als grondstof voor nieuwe producten dragen we bij aan een meer circulaire economie.

“Onze producten zijn in de basis al behoorlijk duurzaam, want ze gaan tientallen jaren mee, verminderen het gebruik van wegwerpverpakkingen, houden levensmiddelen langer vers of helpen mensen om hun afval beter te scheiden. Met de Relife-collectie doen we hier nog een schep bovenop: de producten zijn helemaal gemaakt van plastic dat afkomstig is van consumenten. Door plastic afval te beschouwen als grondstof voor nieuwe producten dragen we bij aan een meer circulaire economie.”

De Relife-producten  zijn vanaf eind maart (online) te koop.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen