pinterest
Onderzoek: Brabanders klussen niet graag in huis

Onderzoek: Brabanders klussen niet graag in huis

Zes op de tien Nederlanders zijn bereid om een woning te kopen of te huren waar nog aan geklust moet worden. Maar liefst 61 procent van de Nederlanders is bereid om een woning te kopen of te huren waar nog aan geklust moet worden. Dit blijkt uit onderzoek van Offerteadviseur onder 1.022 Nederlanders van achttien jaar en ouder, uitgevoerd door Panelwizard. Ondanks de hoge bereidheid tot klussen, geeft maar liefst 46 procent van de respondenten aan onvoldoende praktische kennis te hebben om deze klus zelf op te pakken.

Jongeren meest bereid een klushuis te kopen

FotoOnderzoek: Brabanders klussen niet graag in huis

Een lek dak, een kapotte vloer of een verouderde keuken. Meer dan zes op de tien Nederlanders vindt het geen enkel probleem om een huis te kopen waar nog iets aan moet gebeuren. Uit het onderzoek blijkt dat vooral veertigers een klushuis niet uit de weg gaan. Hoe de rest van Nederland hierover denkt, zie je hierboven.

Brabanders minst comfotabel met klussen in huis

FotoOnderzoek: Brabanders klussen niet graag in huis

Denk jij dat je twee linkerhanden hebt? Dan ben je niet de enige! Vooral Brabanders zijn erg onzeker over hun kluskwaliteiten. Maar liefst 61 procent van de zuiderlingen zegt onvoldoende kennis te hebben om klussen in huis zelf uit voeren. Zeelanders vinden zichzelf het handigst. Benieuwd naar de cijfers van jouw provincie? Bekijk de visual hierboven.

Overijsselaars meest tevreden over klusjesman

FotoOnderzoek: Brabanders klussen niet graag in huis

Een timmerman die je dakkapel verpest of een bouwvakker die iedere dag te laat komt. Gelukkig heeft zes op de tien Nederlanders dit, of een vergelijkbare situatie, nog nooit meegemaakt. Flevolanders zijn – procentueel gezien – het meest te spreken over vaklieden. Benieuwd naar de percentages voor de rest van Nederland? Je vindt het in de visual hierboven!

Veerrtigers het vaakst verrast door hoge (ver)bouwkosten

FotoOnderzoek: Brabanders klussen niet graag in huis

Ben jij je weleens doodgeschrokken van een offerte voor je nieuwe badkamer of een rekening van de hovenier? Dit komt veel vaker voor dan je denkt! Bijna driekwart van de Nederlanders heeft zich weleens verbaasd over de hoge kosten van een klusproject. Benieuwd naar hoe vaak verschillende generaties zich weleens hebben laten verassen door een (te) hoge offerte? In de visual hierboven vind je de exacte verdeling tussen de verschillende leeftijdscategorieën.

Bron: https://www.offerteadviseur.nl/onderzoek-klushuis/

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen