Het blijft ook de komende dagen prachtig weer! De eerste BBQ’s zijn hier en daar al aangestoken. Barbecueën anno 2017 betekent steeds meer healthy en culinair, en voor sommigen een way of life. En natuurlijk lopen de ontwikkelingen daarin mee.
Chef-koks doen niet meer anders: Eerst even het vlees (al dan niet gemarineerd) Foodsaven. Dit is het heel eenvoudig, met een apparaatje, vacuüm verpakken van voedsel. GeFoodSaved vlees ga je vervolgens sous-vide bereiden. Dit betekent dat het vlees ingepakt en wel wordt ondergedompeld in een met water gevuld sous-vide apparaat, waar het langzaam op exact die temperatuur gebracht wordt waarbij vlees een bijzonder malse structuur aanneemt. Als het vervolgens is uitgepakt en sissend boven de gloeiende kolen ligt neemt het ook nog eens die unieke barbecuesmaak op.. De reactie van de gasten, na die eerste hap, is onbetaalbaar.
Ook dat is niet langer slechts een droom! Door het vacuüm trekken de vezels van het vlees open, en neemt het in no-time de marinade in zich op.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!