pinterest
Back to school - 6 x werkplekken om te leren

Back to school - 6 x werkplekken om te leren

Denk je aan studeren of huiswerk maken, dan denk je waarschijnlijk snel aan een bureau en een stoel. Toch is deze gedachte best achterhaald. Ieder kind leert tenslotte op zijn eigen manier. Dat vraagt om een werkplek die daarop aansluit.

Lerares en leerstijl expert inspireert voor 6 x uiteenlopende werkplekken die kinderen helpen om zich beter te concentreren

IKEA is in de materie gedoken en heeft Helle Fisker, lerares en leerstijl expert, gevraagd om inzichten en tips. Het resultaat: zes uiteenlopende werkplekken die kinderen helpen om zich beter te concentreren. Voor je begint met het inrichten van een werkplek, is het volgens Helle belangrijk om eerst goed naar een kind te kijken. Wat heeft hij of zij nodig om zich te concentreren op een lastige taak?

Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld ruimte nodig om te bewegen. Terwijl andere kinderen zich weer beter kunnen concentreren als er drukte om hen heen is. Eén ding geldt voor alle kinderen: ze hebben regelmatig pauze nodig om niet rusteloos te worden. Zes werkplekken om te leren en je te concentreren:

#1 Het studiehoekje

FotoBack to school - 6 x werkplekken om te leren

Een eigen werkplek, maar toch midden in huis. Het kan! Creëer een studiehoekje in de keuken of de woonkamer door een klein bureaublad aan de muur te bevestigen en zorg voor een goede stoel. De ÖRFJÄLL juniorstoel is niet alleen heel comfortabel, maar neemt ook nog eens weinig ruimte in. Pennen, USB-sticks en papieren krijgen een stijlvol plekje in de PALLRA miniladekast en de flexibele JANSJÖ klemlamp maakt het studiehoekje compleet.

#2 In het middelpunt

FotoBack to school - 6 x werkplekken om te leren

Er zijn kinderen die zich niet kunnen focussen in hun eigen kamer achter een bureau. Gelukkig is het heel eenvoudig om extra functionaliteiten toe te voegen aan elke ruimte in huis. Van de STUVA bank met bergruimte maak je bijvoorbeeld een comfortabele zitplaats met het HEMMAHOS kussen. De BYLLAN laptopondersteuning werkt ook perfect als schrijfoppervlak en dankzij de RISATORP trolley rollen pennen, boeken en andere studiespullen altijd met je kind mee.

#3 Flexibele ruimte

FotoBack to school - 6 x werkplekken om te leren
Het menselijk lichaam is niet gemaakt om stil te zitten. Dus idealiter veranderen kinderen tijdens het studeren af en toe van positie. Sommige kinderen moeten zelfs kunnen bewegen tijdens het leren. Met de NILSERIK tekenkruk kom je een heel eind. De kruk zorgt voor een actieve zitpositie en verbetert ook nog eens de houding. Heel ergonomisch verantwoord dus.

FotoBack to school - 6 x werkplekken om te leren

Combineer de tekenkruk met het in hoogte verstelbare SKARSTA bureau. Maak het af met het SKÅDIS ophangbord voor leuke teksten en foto’s.

#4 De afgeschermde werkplek

FotoBack to school - 6 x werkplekken om te leren

Zit jouw kind het liefst rechtop achter een bureau om zich goed te kunnen concentreren? Kies dan voor een ergonomische bureaustoel, zoals de VIMUND juniorstoel met flexibele rugleuning en verstelbare zitdiepte en zithoogte. Combineer met een goed bureau. Liefst één die meegroeit met je kind, zoals het PÅHL bureau.

Maak de werkplek compleet met de GUNGGUNG schommel. Even pauze nemen voor wat beweging, helpt kinderen namelijk om zich beter te concentreren.

#5 De knusse studieschuilplaats

FotoBack to school - 6 x werkplekken om te leren
Sommige kinderen kruipen het liefst weg in de bank om te leren. Wil je de ultieme, knusse studieschuilplaats creëren? Zorg dan voor lekkere kussens en zacht licht. Genoeg om te lezen, maar zeker geen tl-verlichting.

FotoBack to school - 6 x werkplekken om te leren
Dankzij de TROFAST opbergoplossing krijgen alle studiespullen na het leren weer een plekje.

#6 Hoe meer, hoe beter

FotoBack to school - 6 x werkplekken om te leren
Samen studeren met vrienden? Creëer dan een ruimte die voldoet aan meerdere behoeftes.

FotoBack to school - 6 x werkplekken om te leren
Combineer een goed verlicht bureau met een plek om te chillen. De DIHULT poef nodigt bijvoorbeeld uit om achterover te leunen. De stapelbare MARIUS krukken dienen als extra zitplaats en bijzettafel. Maak het tot slot gezellig met het sfeervolle SVARTRÅ led-lichtsnoer. 

Alle spullen zijn verkrijgbaar bij IKEA.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen