pinterest
Trends voor de badkamer in 2023

Trends voor de badkamer in 2023

Elk nieuw jaar betekent weer nieuwe trends, ook voor de badkamer. In 2023 zien we een vervolg op de badkamertrends van vorig jaar: natuurlijke kleuren en materialen zoals hout, steen en marmer zijn populair. Er is nog meer oog voor duurzaamheid met eco-vriendelijke producten die energie en water besparen en de opbergoplossingen die de badkamer georganiseerd houden worden nog functioneler. De badkamer van 2023 is daarmee een oase van rust en ontspanning. Badkamerspecialist Villeroy & Boch licht de belangrijkste trends toe.

1. Natuurlijke tinten

Om een oase van rust te creëren in de badkamer, is het fijn om voor een sereen kleurenpallet te kiezen. Niet zo gek dus dat aardetinten, zoals beige, terracotta, zand, lichtgrijs, groen en bruin veel worden toegepast.

FotoTrends voor de badkamer in 2023

Deze kleuren kan je dit jaar ook mooi laten terugkomen in de wastafel. De nieuwste Loop & Friends wastafels spelen in op deze trend door gebruik te maken van natuurlijke tinten.

2. Rust

Een trend die hierop volgt is ton-sur-ton. Bij ton-sur-ton wordt één kleur gekozen die terug komt in verschillende tinten. Kiezen voor één kleur maakt een ruimte zachter en rustiger. Combineer bijvoorbeeld beige met zandkleuren en hout.

  • FotoTrends voor de badkamer in 2023
  • FotoTrends voor de badkamer in 2023
  • FotoTrends voor de badkamer in 2023
  • FotoTrends voor de badkamer in 2023

3. Opgeruimd

Rust kan enkel gecreëerd worden door een opgeruimde badkamer. Dit jaar gaan we nog een stap verder met praktische en stijlvolle opbergmeubels en spiegelkasten met handige snufjes, zoals flexibel in te delen elementen, SoftClosing functies en ingebouwd licht. Dit allemaal doen we in een meubel dat past bij de rest van de badkamer.

FotoTrends voor de badkamer in 2023

4. Duurzame keuzes

Alles wordt duurder en daarom is het handig om ook in de badkamer te besparen. Zo is er aandacht voor hoge kwaliteit producten die lang meegaan, maar ook voor waterbesparing. Het waterbesparende TwistFlush toilet is hier een goed voorbeeld van. Duurzaamheid gaat ook over toekomstbestendigheid. Kies voor een tijdloos design of voor producten die generaties mee kunnen, zoals een vlakke inloopdouche, veilig voor jong en oud. 

FotoTrends voor de badkamer in 2023

5. Organische vormen

Strakke en rechte lijnen maken plaats voor ronde, organische vormen. Denk aan ronde wastafels, spiegels, badmatten, maar ook organische baden.

FotoTrends voor de badkamer in 2023

In plaats van hoekige inbouwbaden wordt er ook steeds vaker gekozen voor vrijstaande sierlijke baden, zoals het Finion bad van Villeroy & Boch hierboven en back-to-wall baden met ronde hoeken. Bekijk hier meer mooie producten voor de badkamer en vraag gratis informatie aan ter inspiratie!

Bron: Villeroy & Boch

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen