Dit is het behang voor 2021. Wallpaper of the year!

Uitbundig, vol in beweging met behoorlijk wat kleur markeert Graham & Brown Wallpaper of the Year. Het begin van de 75e verjaardag van dit Britse merk, dat in 2021 plaatsvindt. Timepiece is een samensmelting van prints en combineert fragmenten van het Graham & Brown archief, daterend van 1946 tot heden. Het resultaat is een gedurfd, innovatief behang dat de essentie van de ontwerpfilosofie van Graham & Brown vertegenwoordigt.

Kleuren en patronen uit het verleden

Graham and brown behang 2021

Een van de archiefpatronen waarnaar in Timepiece wordt verwezen, is ‘Original’, het allereerste behang dat in 1946 in de Graham & Brown fabriek in Blackburn werd geproduceerd. De Art Deco-structuur van het patroon vormt het geometrische raamwerk van Wallpaper of the Year 2021: lagen van bloemmotieven worden vervolgens in deze architectuur geweven om een opvallend behang te produceren dat reflecteert op de esthetiek van het verleden.

Met een briljante reeks bloemen en bladeren roept Timepiece een omgeving op die weelderig, glamoureus en toegeeflijk is. Het rijke, juweelkleurige kleurenpallet doet denken aan de weelderige tuinen en bloemen van de Nederlandse bloemenschilderkunst en wordt verlevendigd met zonovergoten bloembladen en tulpen. Hyacintroosjes vormen een uitnodigende textuur naast de grote elegante magnolia-bloemen.

Ontwikkeling wandbekleding

Behang 2021 graham and brown

Naast de kleur Amethyst, is Timepiece ook verkrijgbaar in de paletten Moonstoneen Midnight. Voor de allereerste keer ooit kan het ontwerp ook worden geproduceerd als een op maat gemaakte Mural of the Year: Timepiece, waarmee wordt benadrukt hoe ver de productie van wandbekleding zich heeft ontwikkeld ten opzichte van de printmachines van 1946.

De Wallpaper of the Year en Colour of the Year zijn schitterende voorbeelden van de perfect bij elkaar passende verfkleuren en behangprints van Graham & Brown. Elk behang in de uitgebreide Graham & Brown collectie wordt weerspiegeld door een precies afgestemde verfkleur met nog drie bijpassende tinten voor een volledige interieuroplossing. Als aanvulling op Wallpaper of the Year is de Colour of the Year: Epoch, samen met de bijpassende tinten Spiced Mulberry, Fondue en Whale Tail.

Graham and brown verf 2021

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen