pinterest
Beter slapen, ook in de zomer

Beter slapen, ook in de zomer

Er bestaat allang geen twijfel meer over het feit dat licht, zowel natuurlijk als kunstmatig, een aantoonbare impact heeft op het dag-en-nachtritme van het lichaam: het beïnvloedt de secretie van de melatonine die nodig is voor de regulering van de lichaamsklok. Wanneer we ’s avonds bijvoorbeeld aan blauw licht worden blootgesteld, dan kan dat schadelijk zijn voor onze slaapcyclus.

Gelukkig zijn er steeds meer slimme technologische snufjes die ons van de juiste verlichting op de juiste tijden kunnen voorzien: de innovatieve Day & Dusk-functie van LIFX werd speciaal ontwikkeld om slaapproblemen aan te pakken door de verlichting automatisch aan te passen aan de kleurverschuivingen van de zon. Hoe werkt het? Lees het hieronder.

Slaap jij ook slecht?

FotoBeter slapen, ook in de zomer

Het CBS rapporteert dat een op de vijf Nederlanders van 12 jaar of ouder naar eigen zeggen problemen met slapen heeft. Zij vallen bijvoorbeeld moeilijk in slaap of worden te vroeg wakker. Slaapproblemen kunnen van invloed zijn op de stemming, het energieniveau, de productiviteit, het gewicht en de kans op ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaandoeningen en hypertensie vergroten[2]. Een gezonde slaap past daarmee prima in het rijtje van gezond eten en voldoende beweging.

Denk er ook eens aan de verlichting aan te passen aan de dag-en-nachtcyclus

“De meeste mensen weten wel dat het blauwe licht van een smartphone slecht is voor de nachtrust,” zegt Marc Alexander, medeoprichter van LIFX. “Maar wie denkt eraan om de verlichting in de slaapkamer aan te passen aan de dag-en-nachtcyclus? Day & Dusk helpt mensen om makkelijker in slaap te komen en wakker te worden met zacht licht - zoals de natuur het bedoeld heeft.”

Zo slaap je beter

FotoBeter slapen, ook in de zomer

De Day & Dusk past de helderheid, kleur en temperatuur van het licht aan om het patroon van de zon na te bootsen. Het automatiseert het licht naar de overgang van koel wit in de ochtend naar een warmer wit 's nachts, met kleurtemperaturen van 1500K - 4000K (kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in de eenheid Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin hoe “kouder” en witter het licht is. Hoe lager het aantal Kelvin hoe “warmer” en geler het licht is). De functie kan worden ingeschakeld via de LIFX-app en is een kenmerkende functionaliteit van de Mini Day & Dusk - een licht van 800 lumen dat in elke lamp kan worden gebruikt.

FotoBeter slapen, ook in de zomer

De adviesprijs van de Mini Day & Dusk is € 29,99.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen