pinterest
Binnenkijken: Classic meets Rock-’n-roll

Binnenkijken: Classic meets Rock-’n-roll

Aan de rand van het duingebied in Aerdenhout staat deze negentiende-eeuwse duinvilla. De opdracht om van deze plek een fijn thuis te maken is op het lijf geschreven van architect en autonoom kunstenaar Jeroen van Zwetselaar. De voor hem zo belangrijke verbinding met de natuur en zijn vrije creatieve geest vormen de basis voor de projecten, die hij samen met zijn team realiseert voor nationale en internationale opdrachtgevers.

De binnenzijde van de villa is grondig aangepakt. Een deel van de muren is doorbroken en de structuur van het originele grondplan is aangepast, waardoor een nieuwe routing is ontstaan. Bestaande woonfuncties zijn opnieuw ingedeeld. Authentieke elementen van de villa zijn behouden en het interieur is opgebouwd met hoogwaardige, natuurlijke materialen.

FotoBinnenkijken: Classic meets Rock-’n-roll

De vertaalslag is gemaakt van binnen naar buiten, van het innerlijk naar de leefomgeving; kenmerkend in zijn werk. “We laten de historie van het pand en de kavel door het heden heen dansen. Een versmelting die soms wrijft, waardoor spanning ontstaat,” vertelt van Zwetselaar. De modulaire keuken is ruim en open. Er is gekozen voor aardse tinten in combinatie met materialen als notenhout, staal en marmer. Het is een ruimte die in verbinding staat met het bosgroen en de diepblauwe Noordzee uit de omgeving. In het interieur is de perfecte mix van kunst, design en klassieke historie gecombineerd met Rock-’n-roll.

FotoBinnenkijken: Classic meets Rock-’n-roll

Jeroen van Zwetselaar zoekt de diepere lagen van interieur en design en vertaalt dit in zijn ontwerpen. Door alle facetten met elkaar te laten communiceren - van architectuur tot het interieur en exterieur – ontstaat er een persoonlijke handtekening. “Graag laat ik onverwachte smaken en voorkeuren - ook die van verschillende karakters - bij elkaar komen, wanneer dat lukt hebben wij ons doel bereikt,” aldus Jeroen van Zwetselaar.

Wil je de hele reportage van Jeroen van Zwetselaar en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek 

Jeroen van Zwetselaar - www.studiojvz.com

Fotograaf: Alexander van Berge

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen