pinterest
Binnenkijken: De Notariswoning

Binnenkijken: De Notariswoning

Dit statige huis is al vanaf de jeugdjaren ‘het’ droomhuis van de opdrachtgevers. Op het moment dat het hun eigendom werd, kreeg interieurarchitect Hans Kuijten de eer, om het zeer verouderde huis om te toveren in een mooie en duurzame woning. De binnenkant van het huis werd volledig gestript en geïsoleerd, het enkelglas werd vervangen, nieuwe elektra werd aangelegd en de hele benedenverdieping werd voorzien van vloerverwarming. De originele kenmerken van het huis, zoals de ornamenten aan het plafond werden gerestaureerd.

FotoBinnenkijken: De Notariswoning

Royale zithoek

Het huis wordt door een statige gang in tweeën gedeeld. De lange woonkamer bestaat uit een voor- en achterkamer. Aan de voorzijde is de royale zithoek en een prachtig maatwerk wandmeubel van zwart essenhout, waarin de originele open haard is verwerkt. Het chique parket in Hongaarse punt, sfeervolle behang en het rustige kleurgebruik in deze ruimte zorgen voor een serene sfeer. De vloer in de hal en gang is van Belgisch natuursteen, dat doorgelegd is in de keuken. De keukenwand en kookeiland zijn op maat gemaakt van eikenhout, noten gebeitst. Het keramische werkblad met marmerlook, voorzien van een kook- en spoelgedeelte, geeft de keuken extra allure. Ook in deze ruimte is gekozen voor een prachtig behang, dat doorloopt in de eetkamer.

FotoBinnenkijken: De Notariswoning

Persoonlijke droomwereld

Het goed doorgevoerde lichtplan bestaat uit diverse armaturen, van inbouwspot tot kroonluchter, passend bij de sfeer en functie van de ruimte. Via de oorspronkelijke trap, die matzwart geverfd is en voorzien van een moderne loper, betreed je de grote overloop. Vijf slaapkamers en één badkamer grenzen aan deze centrale hal. De badkamer heeft een luxe uitstraling door gebruik van supergrote, keramische vloer- en wandtegels, met een gezoete uitstraling. De wand achter het badkamermeubel is voorzien van hoogglans tegels, waardoor de ronde spiegels met ledverlichting echte eyecatchers worden. “Iedere ruimte heeft een eigen sfeer gekregen. Een persoonlijke droomwereld voor de bewoners van dit droomhuis,” aldus Hans Kuijten.

Wil je de hele reportage van Hans Kuijten en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek 

Hans Kuijten - www.hanskuijten.nl

Fotograaf: Peter Baas

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen