pinterest
Binnenkijken: Kleurrijk boerenhuisje

Binnenkijken: Kleurrijk boerenhuisje

Kleur- en interieurexpert Marie-Gon werd in 2005, samen met haar partner Jasper, spontaan verliefd op dit fijne boerenhuis op de Betuwe. Ze besloten een jaar te gaan wonen om het huis eerst te ervaren, zodat het verbouw- en stylingplan voor het huis langzaam vorm kreeg. Alleen de bestaande vloer werd direct vervangen door een grijze gietvloer. De perfecte basis om kleur, textuur en vormen mee te combineren.

Royale Serre

Het oude huisje is in het jaar 1900 gebouwd. Aan de achterkant van het huis is een royale serre aangebouwd. Deze enorme kas is vooral in het voor- en najaar een magische plek. De uitgebouwde keuken, bestaande uit twee kastenwanden en een royaal kookeiland, vormt de verbinding tussen de serre en de rest van het huis.

FotoBinnenkijken: Kleurrijk boerenhuisje

Hart van het huis

De ruime eetkamer is het hart van het huis. De lange eettafel nodigt uit tot gezellige momenten, die verwarmd worden door een ouderwets houtkacheltje. Ook hier zijn de authentieke plafondbalken behouden, waardoor er een knusse sfeer ontstaat. Het huis heeft een open karakter, doordat alle binnendeuren verwijderd zijn en de doorgangen verbreed. Hierdoor ontstaat er een fijne sfeer en lopen de ruimtes mooi in elkaar over.

Badkamereiland

De eerste verdieping heeft een puntdak. Aan de ene kant van de ‘zolderruimte’ is de badkamer en de andere de slaapkamer. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte, is de badkamer in het midden geplaatst. Zo ontstaat er een badkamereiland, met als absolute eye-catcher het vrijstaande bad met spectaculair uitzicht.

FotoBinnenkijken: Kleurrijk boerenhuisje

Iedere ruimte heeft een eigen karakter en kleur gekregen. Aangevuld met meubels en woonaccessoires ontstaan er spannende accenten. Niet te veel, weet wanneer het genoeg is! “Kijk voordat je het huis verlaat in de spiegel en verwijder één accessoire, deze quote van Coco Chanel, is ook toepasbaar op je interieur.” aldus Marie-Gon.

Wil je de hele reportage van Marie-Gon en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek 

Marie-Gon - www.marie-gon.com

Fotograaf: Ernie Enkelaar
Stylist: Gieke van Lon

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen