pinterest
Binnenkijken: Metamorfose van twee losse tentdakhuizen naar één villa

Binnenkijken: Metamorfose van twee losse tentdakhuizen naar één villa

Een radicale verbouwing was nodig om twee losstaande tentdakhuizen tot één geheel te smeden. Met open vizier ging interieurarchitect Kees Marcelis aan de slag. Zijn opdrachtgever is zelf een interieurbouwer, waarmee hij regelmatig samenwerkt. Dit maakte het ontwerpproces eenvoudiger en uitdagend tegelijk. Op de contouren van de huizen na heeft het hele project een complete metamorfose ondergaan.

De twee aparte huizen zijn door middel van een aanbouw aan elkaar verbonden, hier bevindt zich ook de nieuwe entree. Zowel aan de voor-, zij- en achterkant van de villa verbindt een royale luifel de gebouwen. Deze zorgt voor een optische eenheid en aan de tuinkant voor een groot overdekt terras.

FotoBinnenkijken: Metamorfose van twee losse tentdakhuizen naar één villa

Eén van de grote uitdagingen in dit project was het niveauverschil in het plafond. Door de pui iets naar buiten te plaatsen lijkt het plafond in de ruime living te zweven, hierdoor wordt de ruimte optisch hoger. In de zithoek is een op maat gemaakte houten kastenwand, met tv en doorkijk hoekhaard geplaatst. Hierdoor kan je ook in de werkkamer om de hoek van de sfeervolle gashaard genieten.

Het gekleurde plafond in de keuken heeft de originele hoogte behouden. Hierdoor wordt de prachtige open designkeuken met kookeiland een blikvanger in de ruimte. Tegenover de woonkamer is de ouderslaapkamer en aparte kleedkamer gesitueerd, met zicht op de fantastische tuin. De aangrenzende badkamer heeft een royale inloopdouche, uitgevoerd in een prachtig diepblauw en bronzen mozaïek. De sauna maakt deze wellnessruimte compleet.

Het huis is aan de buitenkant helemaal aangepast. De in grote lijnen ontworpen tuin is door een tuinarchitect uitgevoerd. De zes meter lange buiten tafel ontworpen door Kees Marcelis vormt de finishing touch. De interieurarchitect, die wars is van trends, heeft in het meubelplan zowel de eettafel, alsmede de salon- en bijzettafels ontworpen. Toch is Kees het meest trots op het totaalplaatje: “Een verbouwing is pas succesvol, wanneer het lijkt alsof het altijd al zo geweest is.”

Wil je de hele reportage van Kees Marcelis en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek 

Kees Marcelis - www.keesmarcelis.nl

Fotograaf: Danyel Weideman


Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen