pinterest
Binnenkijken: Renovatie van een prachtig gelegen bos Villa

Binnenkijken: Renovatie van een prachtig gelegen bos Villa

Op een prachtig bosperceel ligt een villa gebouwd in de jaren ’90. Interieurarchitect Doreth Eijkens wordt gevraagd deze villa te renoveren. De renovatie richt zich met name op de binnenzijde. Het huidige Amerikaans Dallas-achtige interieur, gekenmerkt door te veel maatwerk en een soort halfrond podium met vijf zuilen, vraagt om een rigoureuze aanpak. Na een uitvoerig gesprek met de opdrachtgevers werkt Doreth haar concept uit in het thema: ‘Mediterraan versus Boetiekhotel’.

Drie van de vijf zuilen blijken niet dragend te zijn en worden verwijderd, waardoor er een fijne open living gecreëerd kan worden. Al het bestaande maatwerkinterieur wordt verwijderd en in het lagergelegen deel van de living wordt een grote visgraatvloer gelegd. De nieuwe drie meter grote haard wordt voorzien van een op maat gemaakte schouw, bekleed met marmer. Dankzij de grote ronde glaswand is het contact met de tuin spectaculair.

FotoBinnenkijken: Renovatie van een prachtig gelegen bos Villa

Alle wanden in deze ruimte worden met elkaar verbonden, door de gekozen poeder roze kleur en de doorlopende kaders op de wand. Door de Mediterrane roots van de opdrachtgevers is het ontvangen van gasten vanzelfsprekend. Vandaar dat de keuken voorzien is van alle luxe. De keukenruimte ligt op het noorden en krijgt minder daglicht. Gekozen wordt om de keuken in twee materialen uit te voeren. Het lange werkgedeelte wordt uitgevoerd met gespoten fronten in een witte kleur en het eiland met hoge kasten in notenfineer, met een marmeren werkblad. Het notenfineer is mooi in contrast met de vloer.

FotoBinnenkijken: Renovatie van een prachtig gelegen bos Villa

In de living is het karpet een ware blikvanger, dat voor verbinding in de ruimte met de meubelen zorgt. De grote ovale eettafel wordt prachtig verlicht door een design lamp in de vorm van een cirkel. Achter de linkse schuifdeuren bevindt zich de bibliotheek. Voor deze ruimte is er een eigentijdse bibliotheekkast in een mooie blauwe kleur op maat ontworpen.

Het eindresultaat is een fijn thuis voor dit gezin.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek 

Doreth Eijkens - Interieur Architectuur - www.doretheijkens.nl

Fotograaf: Rob Lipsius

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen