pinterest
Binnenkijken: Sexy flair voor jaren ’70 woning te Doetinchem

Binnenkijken: Sexy flair voor jaren ’70 woning te Doetinchem

Degene die begin dit jaar het programma De Perfecte Verbouwing op RTL4 hebben gevolgd, kunnen zich vast dit spectaculaire project nog voor de geest halen. Een eenvoudige jaren ‘70 woning werd daarin door architect Jeroen de Nijs getransformeerd naar een stijlvolle villa met rieten kap, waarin het jonge gezin rondom een fraaie binnentuin kan wonen, relaxen, koken, spelen en werken. Wie wil er nou niet zo wonen?

FotoBinnenkijken: Sexy flair voor jaren ’70 woning te Doetinchem

In het ontwerp is uitgegaan van de kracht van een aantal mooie elementen van de oorspronkelijke architectuur. In het nieuwe ontwerp is de relatie met de buitenruimte daaraan toegevoegd. Alle woonfuncties lopen organisch in elkaar over en staan in direct contact met de tuin. Door deze loftachtige plattegrond sta je overal in huis met elkaar in contact, wat versterkt wordt door de al aanwezige vide van de verdieping. Er is een inpandige patio gecreëerd, die als natuurlijke verbinding tussen de diverse zones fungeert en waardoor het daglicht ver naar binnen valt. De patio is een echte eyecatcher en vanuit alle hoeken van de woning zichtbaar.

FotoBinnenkijken: Sexy flair voor jaren ’70 woning te Doetinchem

De filosofie van Jeroen de Nijs is dat een woning vanuit de beleving van het interieur wordt ontworpen. Hij vraagt zich altijd af hoe een ruimte gebruikt zal gaan worden, waardoor elke m2 functioneel zal zijn. De relatie met de buitenruimte en de stand van de zon zijn daarin bepalende factoren. Om die reden is de uitbreiding van de keuken en de veranda op het zuiden gepositioneerd en de nieuwe slaap-/bad- en kleedruimte op het noorden. De woning heeft ook een uiterlijke metamorfose ondergaan door het gevelmetselwerk wit te schilderen en het dak te voorzien van een rieten kap. Door op deze wijze een gedateerde jaren ’70-woning duurzaam te moderniseren, kan het met gemak de komende 50 jaar aan.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek 

Jeroen de Nijs architect-interior BNI - www.jeroendenijs.com

Fotograaf: Koen Venneman

Rob Lipsius

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen