Binnenkijken: uniek interieur in Zweden

Binnenkijken: uniek interieur in Zweden

Op het Zweedse vakantie-eiland Gotland vind je midden in de ruige natuur een minimalistische juweeltje. Het staat op een unieke plek: met zijn diepe kalkgroeves, bunkers en verwaarloosde huizen straalt het landschap hier een ruige schoonheid uit. Het buitengewone project moest voldoen aan precieze voorschriften: afrasteringen waren niet toegestaan, net als meubels uit kunststof, bonte kleuren en planten die hier toch niet zouden kunnen groeien.

Savannen12 interieur in Zweden Filippa Tredal Tone Kroken

Minimalistisch interieur

'Savannen 12' is een van de buitengewone objecten van Skälsö Arkitekter op Bungenäs. Het bestaat uit een oude bunker die aan een van de lange zijden werd uitgegraven. Een groot venster in het metersdikke beton zorgt voor licht in de binnenruimte, die als keuken, woon- en eetkamer wordt gebruikt en een spannend uitzicht op het landschap biedt.

Savannen12 interieur in Zweden Filippa Tredal Tone Kroken

De diepe kozijnen dienen niet alleen als zitgelegenheid, maar ook als slaapplek voor gasten. Net zoals de zwartgevlekte buitenmuur, werden de zaagsporen van het werk aan het raam niet weggewerkt. Ook originele details en patina bleven behouden.

Savannen12 interieur in Zweden Filippa Tredal Tone Kroken

Slaap- en badkamer bevinden zich in de eenvoudige bijgebouwde kubus, die met cortenstaal is bekleed en een perfecte aanvulling op de bunker vormt. De buitenkeuken is ook uitgevoerd in het roodachtige materiaal zodat materiële harmonie gecreëerd wordt.

Savannen12 interieur in Zweden Filippa Tredal Tone Kroken

De binnenwanden zijn alleen maar schoongemaakt. Klassieke designmeubelen en natuurlijke kleuren geven het interieur de huiselijke look van een woning die wordt gebruikt.

Savannen12 interieur in Zweden. Badkamer Duravit. Filippa Tredal Tone Kroken

Alleen in de minimalistisch ingerichte badkamer zijn de wanden en vloeren voorzien van grijs-zwart gespikkelde epoxihars. Hier zorgt de rechthoekige, klassieke Vero-wastafel van Duravit ervoor dat de strakke vormgeving van de woonruimte consequent doorloopt in het badkamerontwerp. Bekijk hier meer mooie badkamerproducten van Duravit

Foto’s: Filippa Tredal Styling: Tone Kroken - www.duravit.nl


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen