pinterest
Binnenkijken: uniek interieur in Zweden

Binnenkijken: uniek interieur in Zweden

Op het Zweedse vakantie-eiland Gotland vind je midden in de ruige natuur een minimalistische juweeltje. Het staat op een unieke plek: met zijn diepe kalkgroeves, bunkers en verwaarloosde huizen straalt het landschap hier een ruige schoonheid uit. Het buitengewone project moest voldoen aan precieze voorschriften: afrasteringen waren niet toegestaan, net als meubels uit kunststof, bonte kleuren en planten die hier toch niet zouden kunnen groeien.

FotoBinnenkijken: uniek interieur in Zweden

Minimalistisch interieur

'Savannen 12' is een van de buitengewone objecten van Skälsö Arkitekter op Bungenäs. Het bestaat uit een oude bunker die aan een van de lange zijden werd uitgegraven. Een groot venster in het metersdikke beton zorgt voor licht in de binnenruimte, die als keuken, woon- en eetkamer wordt gebruikt en een spannend uitzicht op het landschap biedt.

FotoBinnenkijken: uniek interieur in Zweden

De diepe kozijnen dienen niet alleen als zitgelegenheid, maar ook als slaapplek voor gasten. Net zoals de zwartgevlekte buitenmuur, werden de zaagsporen van het werk aan het raam niet weggewerkt. Ook originele details en patina bleven behouden.

FotoBinnenkijken: uniek interieur in Zweden

Slaap- en badkamer bevinden zich in de eenvoudige bijgebouwde kubus, die met cortenstaal is bekleed en een perfecte aanvulling op de bunker vormt. De buitenkeuken is ook uitgevoerd in het roodachtige materiaal zodat materiële harmonie gecreëerd wordt.

FotoBinnenkijken: uniek interieur in Zweden

De binnenwanden zijn alleen maar schoongemaakt. Klassieke designmeubelen en natuurlijke kleuren geven het interieur de huiselijke look van een woning die wordt gebruikt.

FotoBinnenkijken: uniek interieur in Zweden

Alleen in de minimalistisch ingerichte badkamer zijn de wanden en vloeren voorzien van grijs-zwart gespikkelde epoxihars. Hier zorgt de rechthoekige, klassieke Vero-wastafel van Duravit ervoor dat de strakke vormgeving van de woonruimte consequent doorloopt in het badkamerontwerp. Bekijk hier meer mooie badkamerproducten van Duravit

Foto’s: Filippa Tredal Styling: Tone Kroken - www.duravit.nl

Informatie aanvragen bij Duravit

Hoe wilt u de informatie ontvangen?

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen