Binnenkijken: villa Haarlem in oude luister hersteld

Binnenkijken: villa Haarlem in oude luister hersteld

Binnenkijken in een volledig gerenoveerde, historische villa willen wij elke dag wel! Deze villa in het Wilhelminapark in Haarlem werd eind 19e eeuw ontworpen door architect SJW Mons, die zich liet inspireren door de stijl van Engelse huizen en tuinen. Het gebouw was een opnamestudio, voordat het onlangs werd verbouwd tot woonhuis en door Studio Ruim weer in oude luister hersteld.

De keuze voor moderne designermaterialen, heeft de vroegere glorie van het pand nieuw leven ingeblazen. Een eerbetoon aan de klassieke pracht van weleer, maar wel met een elegant modern tintje.

Een glorieuze hal boordevol details

Wanneer je de villa binnenloopt, zie je het licht dat door de hoge historische ramen schijnt, weerkaatsen op de vloer van wit marmer. Alles in de glorieuze hal is tot in het kleinste detail ontworpen. De hangende clusterverlichting in het trappenhuis reikt van het plafond tot de begane grond. De donkergroene stalen deurstijlen passen bij de fluwelen traploper en bijzondere, moderne verlichting is prachtig verwerkt in de gerestaureerde plafonds en wanden.

Villa Haarlem Wilhelminapark. Studio Ruim. Interieur Photo credit: © Daniel Nicolas #binnenkijken #villa #haarlem #architectuur #interieur #studioruim #himacs 

Leefkeuken

Het keukeneiland van  Fiori di Bosco-marmer in de ruime leefkeuken is een prachtig meubelstuk. De asymmetrische stalen constructie boven het kookeiland bestaat uit een enkele plank en op maat gemaakte designverlichting.

Villa Haarlem Wilhelminapark. Studio Ruim. Interieur Photo credit: © Daniel Nicolas #binnenkijken #villa #haarlem #architectuur #interieur #studioruim #himacs #keuken #kookeiland 

Langs de wand van de keuken zijn HI-MACS®-planken geplaatst met eiken elementen en geïntegreerde verlichting, die puurheid en minimalisme uitstralen.

Villa Haarlem Wilhelminapark. Studio Ruim. Interieur Photo credit: © Daniel Nicolas #binnenkijken #villa #haarlem #architectuur #interieur #studioruim #himacs 

In het midden van de woonkamer, waar ooit dubbele deuren zaten, verbindt een indrukwekkende eikenhouten unit met een inzethaard nu de keuken en het woongedeelte. In de loungezijde is de haard verwerkt, in de keukenzijde zijn opbergkasten gecreëerd.

Villa Haarlem Wilhelminapark. Studio Ruim. Interieur © Daniel Nicolas #binnenkijken #villa #haarlem #architectuur #interieur #studioruim #himacs

Badkamer als middelpunt

Een prachtige eyecatcher is te vinden op de bovenste verdieping. Het bad werd speciaal ontworpen in HI-MACS® om in de overhangende nis van de toren van de master bedroom te plaatsen. Deze badkuip heeft bijzondere eigenschappen waardoor het uit een massief stuk lijkt te zijn gesneden. 

Villa Haarlem Wilhelminapark. Studio Ruim. Interieur © Daniel Nicolas #binnenkijken #villa #haarlem #architectuur #interieur #studioruim #himacs #badkamer #bad 

Onzichtbare naden zorgen niet alleen voor een waterdicht oppervlak, maar maken het ook extreem gemakkelijk schoon te maken. Het niet-poreuze HI-MACS®-materiaal biedt zware bescherming tegen schimmel, vuil, virussen, bacteriën en intensief gebruik van chemische producten zoals desinfectiemiddelen.

“Gezien het historische karakter van dit gebouw mochten we niets aan de toren zelf veranderen. Daarom hebben we deze op maat gemaakte badkuip in Cleopatra-stijl ontworpen, die absoluut uniek is ”, legt Sigrid van Kleef van Studio Ruim uit. “Er zijn letterlijk meubels in de toren ingebouwd, wat ook helpt om de muren en het raam te isoleren”.

 Villa Haarlem Wilhelminapark. Studio Ruim. Interieur © Daniel Nicolas #binnenkijken #villa #haarlem #architectuur #interieur #studioruim #himacs #badkamer #inloopdouche

De inloopdouche is volledig bekleed met marmer en geplaatst in een structuur met hetzelfde eikenhout als op de begane grond, terwijl een minimalistische witte HI-MACS® wastafel aan de rechterkant de luxe badkamer compleet maakt.

 Villa Haarlem Wilhelminapark. Studio Ruim. Interieur © Daniel Nicolas #binnenkijken #villa #haarlem #architectuur #interieur #studioruim #slaapkamer

Ook in de slaapkamer is het centrale thema van bruin eiken terug te vinden in de muur achter het bed. Voor Studio Ruim was het belangrijk om een ​​uniform ontwerp te creëren door de verschillende ruimtes subtiel met elkaar te verbinden en het thema door het hele huis te laten werken. Met een schitterend resultaat!

Design: Studio Ruim, Amsterdam
Fabrication: Proest Interior
Photo credit: © Daniel Nicolas

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief




Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen