pinterest
Biologische gazonvoeding

Biologische gazonvoeding

Maar liefst 93% van de gazonbezitters heeft liever natuurgras dan kunstgras of tegels. Dat is een van de bevindingen uit recent gazononderzoek van groenspecialist Pokon. Aan mos in het gazon heeft men de grootste hekel, gevolgd door onkruid en kale plekken! Om deze ergernissen te voorkomen presenteert Pokon twee nieuwe gazonvoedingen: een biologische en een organisch minerale 3-in-1 mix. Beide bevatten de Pokon plantversterker waardoor het gras beter bestand is tegen mos, onkruid en droogte. Voor extra gemak is er ook een gratis Pokon App met eenvoudige adviezen. 

Zaterdag grasdag

FotoBiologische gazonvoeding

Behalve een fraai aanzicht biedt een natuurgazon veel extra’s. Het is een veilige plek voor kinderen om te spelen en regenwater verdwijnt gemakkelijk de grond in. Dat in schril contrast met een tuin die vol tegels ligt. Daarnaast ontneemt gras op natuurlijke wijze fijnstof uit de lucht. De meeste Nederlandse natuurgazons zijn kleiner dan 75 m2 en 71% van de respondenten maait minstens eens per twee weken het gras. In huishoudens met kinderen gebeurt dat meestal op een zaterdag (71%). Werken met een loopmaaier is een gezonde bezigheid: je verbrandt zo’n 340 calorieën per uur.

Mos en onkruid

FotoBiologische gazonvoeding
Andere klusjes dan maaien worden beduidend minder gedaan. Slechts 1 op de 10 gazonbezitters haalt alles uit de kast voor een mooie grasmat: maaien, verticuteren, voeden, bijzaaien en bladvrij maken. Het overgrote deel van de gazonbezitters houdt het vooral bij maaien. Met name op gebied van voeden is er veel eer te behalen. Zo bemest slechts 27% het gazon in de zomer. Het gevolg: zwak en futloos gras dat mos en onkruid vrij spel geeft. Wanneer je eens per seizoen het gazon voeding geeft, merk je direct dat het gazon aan kracht wint, groen blijft en nauwelijks vatbaar is voor onkruid en mos. En… het bemesten van een gazon (kleiner dan 75 m2) is minutenwerk!

Bio nieuws

FotoBiologische gazonvoeding
Pokon introduceert Bio Gazonmest. Deze voeding is geschikt voor elk gazontype en je strooit het drie keer per jaar (lente, zomer en herfst) op het gras. Deze biologische voeding bevat onder meer Silicium, een plantversterker. Het grasplantje wordt steviger en is beter bestand is tegen droogte en ziektes. De sprieten staan meer rechtop waardoor het gazon ook beter te maaien is. Behalve voeding heeft gras in het voorjaar en najaar kalk nodig. Je kunt kalk apart strooien of de nieuwe Gazonmest met Kalk 3-in-1 van Pokon gebruiken. Met deze mix hoef je dus maar één handeling te verrichten. De organische voeding bevat eveneens de Pokon plantversterker.

Helpende hand
Voor handige tips & tricks op gazongebied kun je 24/7 terecht in de gratis Pokon App. Wanneer je de gegevens van jouw gazon invult, ontvang je bovendien advies op maat.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen