pinterest
Bloementrend 'Stylen met chrysanten'

Bloementrend 'Stylen met chrysanten'

Ook bloemen zijn onderhevig aan trends. De meest opvallende van dit moment is ‘Rebel’. Blijf weg van gebaande bloempaden, maar kom in opstand en doe eens gek. De rebelse trend toont geen brave ton-sur-ton boeketten, maar juist bontgekleurde in opvallende vazen. Het zorgt voor een vrolijk kleuraccent met een vette knipoog.

Een bloem die zich hier perfect voor leent, is de chrysant. Hij is verkrijgbaar in veel bijzondere vormen en kleuren. Bijkomend voordeel: van chrysanten geniet je wekenlang!

Rebels

FotoBloementrend 'Stylen met chrysanten'

De bloementrend ‘Rebel’ zorgt voor een vette knipoog in huis. Je neemt niet alles serieus maar benadert zaken juist met humor. En zoals de naam Rebel al doet vermoeden, gelden daarbij geen regels.

FotoBloementrend 'Stylen met chrysanten'

Een ‘gewone’ vaas gebruiken? Welnee, zet bloemen in een theepot of gebruik steekschuim om originele creaties te maken. En de tijd dat de stelen allemaal even lang moeten zijn, is ook voorbij: snij de ene bloem korter af dan de andere. Eigenlijk is niets te gek… dus leef je uit!

Variatie

FotoBloementrend 'Stylen met chrysanten'

Met de chrysant kun je uitstekend variëren, want er zijn heel veel verschillende soorten. De drie hoofdgroepen zijn: troschrysanten, pluischrysanten en santini’s. Troschrysanten zijn net mini-boeketjes op één steel, terwijl pluischrysanten één grote imposante bloem hebben. Santini’s zijn kleinbloemige chrysanten met een bijzonder vrolijke uitstraling.

Elke soort heeft een stevige steel en kun je behalve in de vaas ook goed in steekschuim zetten. Zo maak je bijvoorbeeld eenvoudig vrolijke chrysantencupcakes. Laat voor het gebruik het steekschuim eerst goed water opzuigen en prik er vervolgens de chrysanten een voor een in. Geef wel af en toe water (net als kamerplanten).

Tips

FotoBloementrend 'Stylen met chrysanten'

Met de volgende 3 tips is het heel eenvoudig om lang te genieten van chrysanten:
- Zorg voor een schone vaas met lauwwarm water.
- Snijd de stelen schuin af, dan nemen ze het water het beste op.
- Verwijder de onderste bladeren, zo wordt het water minder snel troebel.

Wist je dat?

FotoBloementrend 'Stylen met chrysanten'

- De chrysant symboliseert een lang leven en geluk. Deze betekenis vindt z’n oorsprong in Japan, het land van herkomst.
- De naam chrysant komt uit het Grieks en verwijst naar de eerste, geelkleurige chrysanten die naar Europa kwamen. Chrys betekent goud en anthemon is Grieks voor bloem.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen