pinterest
Boek: Inspirational Interiors

Boek: Inspirational Interiors

In Inspirational Interiors presenteert Osiris Hertman, in detail, elf recente, internationale projecten: van een statige monumentale villa met wellness tot een showroom voor auto’s en van een CO2-neutrale salonboot tot een gigantische kerkwoning. De creatieve geest van Osiris heeft een aanstekelijke werking, waarmee je ook met andere ogen naar je eigen interieur gaat kijken.

Van huis uit

FotoBoek: Inspirational Interiors

Osiris Hertman staat bekend om zijn voorliefde voor ambacht en voor natuurlijke, vaak exotische materialen. Hij werd van huis uit gestimuleerd om dingen vooral zelf te creëren en dat maakproces is hem altijd blijven boeien. ‘Daarom werk ik zo graag samen met vakmensen over de hele wereld, die mijn ideeën concreet uitvoeren.’ Wat materialen betreft gaat Osiris net zo lang op onderzoek uit tot hij het perfecte product in handen heeft. Een mooi voorbeeld hiervan is de wandafwerking die eruit ziet als nat woestijnzand. Na vijftig tests met een tweecomponenten betonstuc en pigmentpoeder had hij het resultaat te pakken waarnaar hij zocht. Daarnaast is Osiris zeer geïnteresseerd in moderne technologie en onzichtbare domotica (huisautomatisering). Dat is niet in tegenspraak met zijn voorkeur voor handwerk en natuur, maar vult deze naadloos aan. En zijn ontwikkeling staat niet stil: ‘Mijn recente werk laat meer ‘gelaagdheid’ zien en is daardoor nog spannender. Ik ben volwassener geworden in mijn keuzes en maak interieurs waar men niet snel op uitgekeken raakt.’

Wonen om te leven

FotoBoek: Inspirational Interiors
Hoe bijzonder de ontwerpen van Osiris ook zijn, het onwrikbare  uitgangspunt is dat er in een woning gewoon geleefd moet worden. Osiris verplaatst zich daarom in de wensen en levensstijl van de klant. Dat begint met één of twee diepgaande gesprekken met de bewoners; ook met eventuele kinderen. ‘Ik wil graag weten hoe mensen leven en wat zij in hun vrije tijd doen, zodat ik er in het interieur rekening mee kan houden. Waarom zou je bijvoorbeeld veel geld steken in een dure keuken als je nooit kookt? Voor wie doe je dat? Liever zorg ik ervoor dat de diepste wens van de klant werkelijkheid wordt.’ Hierdoor creëert hij interieurs met een sterke signatuur die altijd het karakter van de opdrachtgever uitstraalt. Dit getuigt zowel van een groot inlevingsvermogen als van een fikse dosis lef. Hip en trendy zijn, daar gaat het Osiris niet om. Hij wil een ruimte maken waar zijn opdrachtgever na tien jaar nog steeds gelukkig mee is. Dat is soms een tegendraadse, maar vooral een verfrissende kijk op interior design.

Over Osiris Hertman

FotoBoek: Inspirational Interiors

Osiris Hertman (1972) volgde de Design Academy in Eindhoven en startte in 1997 Osiris Hertman Studio. Een ontwerpteam met zeer professionele architecten en productdesigners heeft zich in deze studio verenigd. Private en hospitality projecten in het topsegment in Nederland en het buitenland staan op naam van Osiris Hertman Studio. Zijn meest bekende ontwerpen zijn voor Buddha to Buddha, het interieur voor Fort Resort Beemster, de Harbour club restaurant en het penthouse op de Amsterdamse grachten.

FotoBoek: Inspirational Interiors

ISBN 9789089897442 | Hardcover | 224 blz. | € 49,50


Bestel het nu op BOL.com

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen