pinterest
Breng sfeer aan in de slaapkamer met de Natural Living trend

Breng sfeer aan in de slaapkamer met de Natural Living trend

In de slaapkamer wil je graag relaxen en genieten van een goede nachtrust. De kamer is een belangrijke ruimte in het huis, maar toch wordt deze vaak vergeten qua aankleding en styling. Zo wordt het praktische aspect vaak verkozen boven sfeer en rust. Door te kiezen voor een stijl of trend kun je in een handomdraai de kamer omtoveren tot een gezellige omgeving. Een mooi voorbeeld is de Natural Living trend, een stijl in opmars. Wij willen je graag voorzien van een paar handige tips!

Neutrale kleuren als basis

Binnen de trend Natural Living ligt de focus op rustige kleuren zoals wit, taupe, zand en nude. Het kleurenpalet houdt het geheel kalm, waardoor je ook gemakkelijk meerdere aardetinten met elkaar kunt mixen en matchen. Denk bijvoorbeeld aan wanden in een lichte tint, maar ook een bijpassende vloer zoals wit parket of een vloer van licht essenhout.

De trend valt eveneens samen met de ‘kleur van 2019’; een warme aardetint genaamd Spiced Honey, ontwikkeld door het bekende verfmerk Flexa. De sfeervolle kleur sluit perfect aan op de Natural Living trend en zorgt voor een elegante touch.

FotoBreng sfeer aan in de slaapkamer met de Natural Living trend

Warm en sfeervol

Door in de basis (muren, vloer, vitrage) te starten met het doorvoeren van rustige kleuren, ontwikkel je een warm en sfeervol geheel. Kleed het vervolgens aan met mooi beddengoed. Met het passende, brede aanbod van Smulders Textiel kun je alle kanten op. Ook de bijpassende accessoires zoals verlichting, een vloerkleed, bedsprei of bijvoorbeeld een mooie wandhanger mag je niet vergeten.

Binnen de Natural Living woontrend speelt duurzaamheid een prominente rol. Je ziet het terug in het gebruik van hergebruikte en/of natuurlijke materialen, zoals hout, linnen, wol en riet. Er wordt veelal gekozen voor de pure en onbehandelde versie, die de authentieke sfeer met zich meebrengt. Ook in het beddengoed komt het duurzame aspect terug. Er wordt steeds meer gekozen voor het gebruik van biologisch katoen, linnen en katoen-satijn, waarbij merken ook vaker worden gecertificeerd met speciale keurmerken en certificaten.

FotoBreng sfeer aan in de slaapkamer met de Natural Living trend

Rustgevende sfeer op bed

Na het vormgeven van de basis is het tijd voor de verdere aankleding. Heb je een heerlijk ruim bed? Dan hoort een mooi dekbedovertrek daar steevast bij. Binnen de nieuwe woontrend tref je veel dekbedovertrekken in effen dessins en zachte en natuurlijke kleuren zoals off-white, beige, zand en taupe. Ook tinten richting het roze, grijs en zelfs geel horen hierin thuis.

FotoBreng sfeer aan in de slaapkamer met de Natural Living trend

Maak het plaatje vervolgens compleet met een royale stapel sierkussens, een bijpassende bedsprei of een heerlijk zachte plaid. Houd hierbij de materialen wol, linnen en luchtig katoen in gedachten. Natuurlijk mag je ook de hoeslakens niet vergeten. Een hoeslaken dient niet alleen ter bescherming van het matras, door te kiezen voor een bijpassende kleur vormt het ook een mooi geheel met het overtrek!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen