pinterest
Je eigen jungle thuis

Je eigen jungle thuis

Exotische kamerplanten als de Bromelia laten je huis swingen en bruisen. Combineer verschillende Bromelia’s en je hebt je eigen mini-jungle. Met de mix van vorm, blad en kleur ontstaat er direct een flinke portie vrolijkheid. Een plantenstandaard met lange of korte poten geeft daarbij meer ruimte en ‘lucht’. Bromelia’s zijn ook geschikt voor plantenhangers of zet ze in een groepje op een plateau op wielen voor een mobiele jungle. De exotische planten laten zich bovendien prima combineren met groene (blad)planten.

Op een voetstuk

FotoJe eigen jungle thuis 

Met hun opvallende vormen, prachtige bladtekeningen en rijke kleuren zijn Bromelia’s echte schatten van de natuur. Plaats ze daarom op een voetstuk en zet ze in potten op ‘hoge poten’! Heb je vloerverwarming? Dan levert dat een extra voordeel: de plant droogt minder snel uit en je geniet extra lang van deze jungleplant.

Natuurlijk watergeven

FotoJe eigen jungle thuis 

Bromelia’s zijn sterk en de verzorging is heel eenvoudig. Geef een Bromelia een plekje met daglicht, maar vermijdt volle zon. Watergeven doe je in de kelk en maar een klein beetje op de potgrond. Bromelia’s vangen namelijk in de natuur regendruppels op via hun bladeren die het water geleiden naar de kelk. Gemiddeld bloeien Bromelia’s drie tot zes maanden.

Spectaculair

FotoJe eigen jungle thuis 

De Bromeliafamilie telt veel verschillende soorten. De meest bekende zijn de Ananas, Achmea, Guzmania, Tillandsia en Vriesea. Ze hebben elk hun eigen gekleurde schutbladeren en vorm die de plant een exotische en spectaculaire uitstraling geven. Variërend van rode rozet tot pimpelpaars veertje en van roze kroon tot oranje speer.

Kijk hier voor alles over Bromelia's

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen